DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: / Večer prije igrao je PlayStation, izgledao je dobro. Idućeg jutra njegovo je tijelo pronašao maser

Image
Foto: AFP

Neki talijanski mediji navode da su igrači provalili u sobu ne čekajući hotelsko osoblje

4.3.2018.
15:32
AFP
VOYO logo

Italija je u šoku. U Firenci je zavladala tuga i nevjerica. Njihovog kapetana više nema. Ikona "Viola", 31-godišnji nogometaš, pronađen je jutros u hotelskoj sobi u Udinama, uoči utakmice s Udineseom, koja je otkazana. Kao i sve današnje utakmice 27. kola Serie A i Serie B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODGOĐENE SVE NEDJELJNE UTAKMICE U SERIE A: Tragična smrt kapetana Fiorentine šokirala je čitavu Italiju i Europu

Astori je u siječnju proslavio 31. rođendan, a prije dva tjedna postao je otac. Sinoć se sa suigračima odmarao u hotelu uoči današnje utakmice, ali ujutro se nije pojavio na doručku. U javnost su procurili i prvi detalji tragedije.

Nije bio na doručku

"Nije bio na doručku u 9.30, a obično je dolazio prvi na njega. Otišli smo provjeriti u sobu, Davide je spavao sam u njoj. Još ne znamo uzrok smrti. Liječnici su samo ustanovili smrt. Tijelo je odvedeno na autopsiju, trenutno ne znamo više detalja. Autopsija će biti obavljena poslijepodne", rekao je utučeni glasnogovornik Fiorentine Arturo Mastonardi okupljenim novinarima, piše ugledni Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ANDRIJA BALIĆ O PREMINULOM KAPETANU FIORENTINE: ‘Umro je jedan od nas. Sada više nitko ne razmišlja o nogometu’

"Marco Sportiello ga je posljednji vidio. Neki igrači spavaju u dvokrevetnim, a neki u jednokrevetnim sobama", istaknuo je šef klupskog PR-a, čije riječi prenosi La Gazzetta delo Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arturo Mastonardi kako će sve pokazati obdukcija. Neslužbeno, Astori je umro u snu, a sumnja se da je doživio srčani udar. Neki talijanski mediji navode da su igrači "Viola" provalili u sobu ne čekajući hotelsko osoblje, no Fiorentina je objavila da je Astorija pronašao maser.

Igrači Caglarija plakali, nisu mogli igrati kad su čuli vijest

Također, Igrači Cagliarija, kluba u kojem je Davide Astori igrao osam godina, bili su na zagrijavanju na terenu u Genovi kad su čuli tragičnu vijest. Na travnjak se spustio predsjednik kluba Tommaso Giulini koji im je osobno priopćio da je Davide Astori preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od njih igrali su s Davideom i bili su potreseni, nisu vjerovali što čuju, pišu Talijani. Predsjednik Cagliarija obavijestio jesuce i delegata kako su igrači u šoku i utakmice je odgođena. Genoa je napravila lijepu gestu i na semafor je postavila fotografiju Davidea Astorija na što su domaći navijači reagirali pljeskom.

Cagliarijev predsjednik otišao je do gostujuće tribine i obavijestio navijače da polako napuste stadion. Tužan je dan u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marco Sportiello posljednji ga vidio

"Posljednja osoba koja ga je vidjela bio je vratar Sportielo, negdje oko 11.30 navečer. Igrali su Playstation u sobi. Astori je tad bio dobro. Na njemu se vidjelo da je dobro. Maser je našao tijelo, a nakon toga klub je odmah nazvao nogometaševe roditelje u Bergamo kako bi im priopćili što se dogodilo. Obavještena je i njegova supruga Francesca Fioretti s kojom je prije dva tjedna dobio dijete. Članovi njegove obitelji odmah su se zaputili u Udine kako bi posljednji puta vidjeli svog sina, supruga... Astori nije davao do znanja niti je izgledao kao da ima ikakvih problema", piše Calciomercato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luca Lotti, talijanski ministar za sport, obratio se javnosti glede stravičnih vijesti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRAVIČNA VIJEST POGODILA NOGOMETNI SVIJET: Talijanski reprezentativac i Fiorentinin kapetan Davide Astori pronađen je mrtav

"Iznenadna smrt Davidea Astorija velika je bol. Izgubili smo sportaša i iznimnog čovjeka. Veliki zagrljaj i molitve šaljem njegovoj obitelji i Fiorentini", napisao je Lotti na Twitteru.

Astori je od 2015. igrao za Fiorentinu uz hrvatskog reprezentativca Milana Badelja, kao i Antu Rebića, Nikolu Kalinića i Hrvoja Milića. S Italijom je 2015. igrao svih 90 minuta protiv Hrvatske na Poljudu (1-1). Karijeru je započeo u Milanu, gdje je bio do 2008. godine, a zatim je nastupao za Cagliari i Romu. U talijanskoj reprezentaciji skupio je 14 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo