KAKO JE MOURA POSTAO JUNAK SPURSA: / PSG ga žrtvovao zbog velikih zvijezda koje će gledati finale Lige prvaka na TV-u

Image
Foto: Profimedia

Spursi su iskoristili priliku i za "siću" od 30-ak milijuna eura kupili jako dobrog mladog igrača koji neće biti glavna zvijezda, ali će moći s vremena na vrijeme zasjati punim sjajem

9.5.2019.
12:05
Profimedia
VOYO logo

"Zaboljelo me što dajem sve od sebe za klub, a onda krene priča da bih mogao završiti u Tottenhamu", rekao je davne 2014. godine argentinski fantazist Angel Di Maria. Igrao je još u Real Madridu, a tom je izjavom jasno dao do znanja kako igrači svjetske klase gledaju na ovaj engleski klub koji je uvijek pri vrhu, a nikad na vrhu.

Srećom (ili nesrećom?) po Di Mariju, njegova destinacija bila je nominalno elitnije odredište - Old Trafford, no nije se tamo proslavio Argentinac, a bome ni njegova momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘JE LI TEN HAG TRENER ZA BUDUĆNOST BAYERNA? NE ZNAM’: Predsjednik izjavom podigao prašinu i otvorio pitanja o Kovačevoj budućnosti

Lucas Moura nije bio te (ne)sreće kao njegov nekadašnji kolega iz redova Paris Saint-Germaina. U eri Zlatana Ibrahimovića na Parku prinčeva brazilski dribler bio je vrlo važan član PSG-ove prve postave. Dobivao je minuta koliko je htio i koristio ih je na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvjezdani ratovi na Parku prinčeva

No, koštala ga je statusa nova zvjezdana prašina koja se spustila na Pariz. Šeici su odlučili stvoriti supermomčad u eri nakon Zlatana te su iskeširali više od 400 milijuna eura da bi doveli najveće mlade nogometne zvijezde - Neymara i Kyliana Mbappea.

ČAROLIJA POCHETTINA: Evo kako je motivirao svoje igrače da naprave čudo protiv Ajaxa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se razumijemo, Lucas Moura vrlo dobar je igrač, Ali ova dvojica su fantastična. Pa je tako ostao bez pozicije. Financijski fair play pokucao je na vrata Parižana te naložio da ne mogu toliko novca utući u transfere jer jednostavno nije fer prema drugim momčadima. Kao kompenzaciju PSG je morao prodati nekoga, a izbor je između Angela Di Marije i Lucasa pao upravo na Brazilca.

London calling

Dok je Argentinac sigurno imao noćne more o igranju u Tottenhamu koje su ga mučile i prije pet godina, Spursi su iskoristili priliku i za "siću" od 30-ak milijuna eura kupili jako dobrog mladog igrača koji neće biti glavna zvijezda, ali će moći s vremena na vrijeme zasjati svojim punim sjajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZBORNIK OTVORENO O PROBLEMU KOJI JE ESKALIRAO U REPKI: ‘To nam se sada događa prečesto. Moramo pronaći rješenje’

A to se upravo dogodilo sinoć. Dovoljno mu je bilo 45 minuta da pokaže sve svoje umijeće. Natrpao je mrežu Ajaxa kao rijetko tko ove sezone i osigurao svojoj momčadi finale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo bi bilo pitati Di Mariju u ovom trenu što bi ga više boljelo - prelazak u Tottenham ili gledanje Lige prvaka na televiziji?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo