IMAJU RJEŠENJE / UEFA bi mogla zabraniti navijače na Opus Areni, ali iz HNS-a tvrde: 'Napunit ćemo ga...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prijetnja je ozbiljna

15.9.2023.
17:29
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Postoji ozbiljna bojazan da će UEFA kazniti HNS pražnjenjem Opus Arene za dvoboj s Turskom, ali iz Saveza imaju rješenje za to.

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Jurica Jurjević, šef sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je da Savez priprema očitovanje koje će poslati UEFA-i sa svim koracima koji su poduzeti prije, za vrijeme i nakon utakmice u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazna Savezu ima nekog smisla kad nema konkretnog počinitelja, kad svi kolektivno nešto viču, ali ako imamo krivce, ukoliko smo sve napravili i našli ih, nadamo se da će barem dijelom to UEFA uvažiti'', kazao je Jurjević za Sportske novosti.

Ipak, u takvim situacijama, kada dođe do kazne i pražnjenja stadiona, UEFA je otvorena za iznimke. Naprimjer, na utakmici Srbije i Mađarske mogla su prisustvovati djeca do 14 godina, a na svaki određeni broj djece s njima je bio jedan punoljetni voditelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prazan stadion bi bio poraz nas kao društva i Saveza, a onaj tko je uzrokovao štetu bio bi u pobjedničkoj poziciji. Imali smo dvije takve situacije, po tri tisuće mjesta za koja nismo smjeli prodavati ulaznice protiv Danske u Zagrebu, te Walesa u Splitu i to smo napunili s djecom u svrhu preventivne kampanje. Ukoliko se obistini da će kazna biti prazan stadion, a UEFA ostane dosljedna pa kaže da djeca do 14 godina smiju doći, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i gradom Osijekom napunit ćemo stadion s djecom'', rekao je šef sigurnosti HNS-a i tako svima dao nadu da Opus Arena za susret Hrvatske i Turske neće zjapiti prazna.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo