NEVJEROJATAN IZNOS / HNS sprema do sada neviđenu kaznu za trojac koji je unio ustašku zastavu

Image
Foto: Pixsell

Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne napamet raditi slične incidente

15.9.2023.
13:34
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je Općinski sud u Rijeci donio odluke o kaznama za dvojica okrivljenika koji su prije tjedan dana tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2024. između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica izvjesio ustašku zastavu, a zbog koje je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije.

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Image
BRZA PRAVDA /

Osuđena dvojica navijača koja su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

Prvookrivljeni D.C. dobio je novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, dok je drugookrivljenom D.S. određena kazna zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak prema trećoj uključenoj osobi i dalje traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Iz HNS-a su dodali kako ostaju odlučni u namjeri da poduzmu sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presedan u hrvatskom nogometu

Sportske novosti sada saznaju što to točno HNS misli kada kažu da su odlučni. Ono što je novo i doslovno presedan u hrvatskom nogometu je odluka HNS-a da od odgovornih navijača traži naknadu štete u visini eventualne novčane kazne UEFA-e, ali i kompletne zarade od prodaje ulaznica, ako se bude igralo ‘iza zatvorenih vrata‘.

Cjelokupni iznos štete zbog koje će HNS tužiti trojicu navijača, mogao bi se dakle popeti i do 400.000 eura. Vjerojatno sasvim dovoljno da više nikada nikome od navijača ne padne napamet raditi slične incidente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo