Jurčićev Dinamo pao na ispitu europske zrelosti

Nogometaši Dinama pobjedom su otvorili novu sezonu HNL. Pogocima Kovačića i Rukavine pao je zaprešićki Inter, no Modra igra bila je daleko od one od željene.

23.7.2011.
22:54
VOYO logo

Na obnovljene tribine maksimirskog stadiona skupilo se tek nešto više od 1500 gledatelja koji su došli pogledati ovogodišnju premijeru Jurčićevog Dinama.

Trener Modrih poštedio je nekoliko igrača svog udarnog sastava (Sammir, Ibanez, Leko, Krstanović), a igrači kojima je pružio priliku, izuzev mladog Matea Kovačića, nisu ponudili bog zna što.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Lončarević je svoju momčad postavio visoko i od samog početka krenuo agresivnom i napadačkom igrom. Veliki problem sa zaprešićkom obranom imali su Rukavina i Beqiraj koji su se konstantno zabijali u gostujuću obranu.

Gubili su se domaći u prvih 20-tak minuta, i onda bez velike igre došli do vodstva. Rukavina je pobjegao obrani Intera, poslužio samog Matea Kovačića koji s desetak metara pogađa mrežu vratara Santinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetili su gosti u nekoliko navrata preko Balića i Šćrbeca, no Kelava je bio spreman. S minimalnim vodstvom otišlo se na odmor, a malobrojni gledatelji na maksimirskom stadionu izviždali su svoje ljubimce.

U drugom dijelu opet ista priča, Inter je pokušavao, Dinamo se s lakoćom branio ali bez previše mašte prema naprijed. Izdvajamo tek Tomečakov pokušaj glavom u 70. minuti koji je završio pored vrata, te Sylvestreov dalekometni udarac pet minuta poslije kojeg je u korner izbio Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se očekivao kraj, Sammir koji je ušao tokom drugog dijela, sjajnom je loptom pronašao Rukavinu koji fino odmjerenim udarcem pogađa suprotni dio vrata zaprešićkog gola.

Na kraju utakmice navijači Modrih pljeskom su ispratili svoje ljubimcima, ipako igra koju su pokazali protiv Intera ne daje optimizam za skorašnje europske susrete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107220541006 arti-201107220168006 arti-201107210806006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo