OKRIVIO IGRAČE / Izbornik BiH pronašao razlog za šokantan poraz: 'Ne mogu ni ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

BiH u prve četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo ima čak 3 poraza

21.6.2023.
8:16
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Luksemburga priredila je iznenađenje pobijedivši u susretu 4. kola skupine J kvalifikacija za EURO 2024. u Zenici Bosnu i Hercegovinu sa 2-0.

Image
BEZ MILOSTI /

'Zmajevi' na stupu srama: 'Neviđena bruka. Veliki je uspjeh izgubiti od njih, a našem izborniku je to uspjelo čak dva puta...'

Image
BEZ MILOSTI /

'Zmajevi' na stupu srama: 'Neviđena bruka. Veliki je uspjeh izgubiti od njih, a našem izborniku je to uspjelo čak dva puta...'

Yvandro Borges Sanches je već u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo. Amir Hadžiahmetović je u 56. minuti mogao izjednačiti, ali nije realizirao jedanaesterac, a dodatan šok je uslijedio u 74. minuti kada je napadač Wigana Danel Sinani zabio za 2-0. BiH je pružila očajnu igru, a glavne vedete Edin Džeko i Miralem Pjanić su bile nevidljive. Bio je to već treći poraz BiH vrste u prva četiri kola nakon poraza od Slovačke (0-2) i Portugala (0-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik BiH Faruk Hadžibegić krivnju je prebacio na svoje igrače, iako mediji i navijači okrivljuju upravo njega.

"Kako je moguće da nismo mogli postići niti jedan gol u utakmicama protiv Slovačke, Portugala i Luksemburga. Što i kako dalje?" pitali su novinari izbornika BiH, a on im je ponudio prilično detaljan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ste vidjeli da smo imali prilike da na svim tim utakmicama da zabijemo golove. I večeras ste vidjeli kakve smo golove primili pa promašili penal. Ima li rješenja? Iskreno, ne znam. Jesmo li trebali mijenjati Džeku ili Demirovića koji su promašili te šanse? Puno bi gore bilo da nismo imali nikakve prilike. Mi imamo problem i to nekada hoćete, a nekada nećete čuti", rekao je Hadžibegić pa dodao:

"Da smo dali gol, sve bi bilo drugačije, uzimam na sebe svu odgovornost, ali pogledajte imamo li igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritam i to stalno govorim. I danas smo jedva sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata. Ako hoćemo napredovati, moramo negdje biti lucidniji i logičniji u analizama. Ne mogu ni ja pobijediti u Formuli 1 sa Spačekom", zaključio je Hadžibegić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo