ISTINA O PRIČI O KOJOJ SVI GOVORE I PIŠU? / Englezi svima otvaraju oči o Coutinhu, Barceloni, Liverpoolu i milijunima na računu Redsa

Image
Foto: Profimedia, Pool UEFA via Bestimage

Nije istina da će Barcelona platiti Liverpoolu pet milijuna funti zato što je Coutinho osvojio LP

24.8.2020.
10:21
Profimedia, Pool UEFA via Bestimage
VOYO logo

Iako se mislilo, a to je isto renomirani novinar i HRT-ov sukomentator jučer u emisiji nakon finala na javnoj televiziji Anton Samovojska rekao, da će Barcelona morati Liverpoolu za Philippea Coutinhoua, svog igrača na posubi u Bayernu zato što je osvojio Ligu prvaka uplatiti dodatnih 5 milijuna eura za njegov transfer, to prema pisanju Liverpool Echoa nije istina.

Image
TRENUTAK U KOJEM SU SE U BARCELONI UHVATILI ZA GLAVU: /

Katalonci su najveći gubitnici ovog finala Lige prvaka

Image
TRENUTAK U KOJEM SU SE U BARCELONI UHVATILI ZA GLAVU: /

Katalonci su najveći gubitnici ovog finala Lige prvaka

Nije istina da će Barca platiti Liverpoolu pet milijuna funti zato što je Coutinho na posudbi u Bayernu osvojio LP

Image

Naime, list iz Liverpoola koji je odlično upućen u situaciju na Anfieldu, ističe kako nije istina da će Barcelona platiti Liverpoolu pet milijuna funti zato što je Coutinho na posudbi u Bayernu osvojio ovo elitno natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz razloga što se "klauzule u ugovoru Liverpoola i Barcelone odnose se na Coutinhov učinak u Barci, ne na posudbi u Bayernu", pišu Englezi. U svom tekstu u čijem se naslovu navodi "istina o Coutinhovoj klauzuli" u Ligi prvaka, stoji da u kupoprodajnom ugovoru između Liverpoola i Barcelone, potpisanom u ljeto 2018., postoji niz klauzula, ali ne i ona o kojoj svi govore i pišu.

Prema ovom izvoru, brojke u tom transferu govore kako je Barcelona kupila Coutinha od Liverpoola uz odštetu od 106 milijuna funti fiksno i 36 milijuna funti varijabilno. Redsima nedostaju samo još 4,4 milijuna funti da dobiju puni iznos bonusa od katalonskog diva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će se dogoditi ako i kada se ispuni klauzula vezana uz Coutinhov broj nastupa za Barcelonu

Međutim, to će se dogoditi ako i kada se ispuni klauzula vezana uz Coutinhov broj odigranih utakmica, odnosno nastupa u njima za Barcelonu, što je sasvim druga priča i nema veze sa osvajanjem Lige prvaka kao takvim. Taj klub, dakle, neće isplatiti ništa Liverpoolu zato što je Coutinho osvojio LP s Bayernom. Klauzule navedene u ugovoru između Liverpoola i Barcelone odnose se na Coutinhov učinak, uspjehe i prije svega nastupe s Barcelonom, a ne na ono što uspije na posudbi u drugom klubu, odnosno što osvoji.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Liverpool bi od Barcelone trebao dobiti 4,4 milijuna funti, što je 5 milijuna eura, za svakih Coutinhovih 15 nastupa za Barcelonu. Brazilac je do sada odigrao 75 puta za katalonskog giganta pa je slijedom toga Liverpoolu plaćeno 22 milijuna funti. Nadalje, svaki put kada Barcelona dođe do četvrtfinala LP-a dok je Coutinho njen igrač, Liverpool dobiva 4,4 milijuna funti...

Konačno, preostalih 4,4 milijuna funti bonusa Liverpool će od Barcelone dobiti ako i kada Coutinho odigra 90 utakmica za Barcelonu. Točnije, ako po isteku posudbe u Bayernu ostane u Barceloni i za nju nastupi još 15 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo