ISTINA O LUKI U REALU: / Priča 'iznutra' o velikoj Zidaneovoj dilemi; 'Modrić bi mogao završiti skroz na klupi, dolazi njegov nasljednik'

Image
Foto: Profimedia

'Zidane je priznao kako ima dilemu u vezi Modrića'

3.11.2020.
8:54
Profimedia
VOYO logo

Što se događa s Modrićem u Ligi prvaka? Pita se španjolska javnost nakon što je kapetan Vatrenih bio zamjena u prva dva susreta u elitnom natjecanju protiv Šahtara i Monchengladbacha. Madridski dnevni sportski list Marca u utorak na svom web izdanju piše kako je, unatoč tome što je između La Lige i Lige prvaka igrao svih devet utakmica za Real, startao u njih šest.

'Ništa se nije promijenilo kod mene vezno uz Luku'

U posljednjoj protiv Huesce, odigrao je svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na to, jako bode u oči što tako važan igrač nije igrao protiv Šahtara i Monchengladbacha. Njegovi ulazi na teren kao zamjena itekako privlače pozornost", ističu Španjolci i podsjećaju na Zidaneove riječi o Luki i njegovoj situaciji.

Image
Image

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane shakes hands with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric as he leaves the pitch during the Spanish League football match between Levante UD and Real Madrid CF at La Ceramica stadium in Vila-real on October 4, 2020.,Image: 561429712, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Ništa se nije promijenilo kod mene vezano uz Luku, znamo što nam znači. Puno je utakmica pred nama i koristit ćemo sve raspoložive igrače. Luka svaki put kad zaigra to odradi dobro. Za trenera je najteže donijeti odluku u ovakvoj situaciji, staviti jednog takvog igrača poput Luke u utakmicu ili ne. Ali, unatoč svemu, Modrić nam je jako važan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odegaard se vraća

"Zidane je priznao kako ima dilemu vezano uz Modrića", piše Marca i dodaje da hrvatski čarobnjak igra na visokoj razini, što je prepoznao i sam Zidane, ali konkurencija je velika, pogotovo zbog skorog povratka nasljednika Luke Modrića, sjajnog Norvežanina Odegaarda, njegova 'velikog rivala' za mjesto u prvih 11.

Norvežanin dosad jedva da je mogao sudjelovati u utakmicama ove sezone zbog ozljeda, ali po povratku normalno je da mu Zidane ponovno osigura istaknuto mjesto u momčadi, jer je mlad i pred njim je budućnost u klubu. Uz to, označen je kao nositelj veznog reda Los Blancosa u narednim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde i Casemiro sigurni

Na to se dodaje i da se Valverde vratio na visoku razinu i nije upitno da će on i Casemiro večeras zaigrati protiv Intera od prve minute.

To ostavlja malo prostora za Modrića, ali i za Kroosa, koji se odmarao protiv Huesce. Međutim, Nijemac je bio među 11 u važnim utakmicama na Camp Nouu i Borussia Parku, što ga dovodi ispred Modrića u Zidaneovim zamislima. Utakmica protiv Intera bit će novo uprizorenja Lukine situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

October 27, 2020, Monchengladbach, Germany: Luka Modric and Eden Hazard of Real Madrid during the UEFA Champions League match between Borussia Monchengladbach and Real Madrid at Borussia-Park on October 27, 2020 in Monchengladbach, Spain.,Image: 565887312, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Modrićeva nada da će se protiv Intera ušuljati među jedanaestoricu leži u mogućoj promjeni Zidaneova sustava. Da trener odbaci 4-3-3 i odluči se pojačati vezni red s četvoricom veznih igrača. To bi značilo napraviti rupu za Hrvata koji bi u jezgri formirao trojac Casemiro, Kroos i Valverde. Žrtvovan bi u tom slučaju bio Asensio, jer bi napad činili povratnik Hazard i Benzema. Međutim, sve ukazuje na to da će se Zidane i dalje igrati s trojcem naprijed.

U pozadini priče oko Modrićeve situacije stoji - ugovor. "Nastavlja Hrvat s iluzijom da može produljiti ugovor s Real Madridom koji mu istječe sljedećeg lipnja. Ali za to mora biti važan u momčadi, a Zidaneove najnovije odluke ne pomažu mu u tome. Pogotovo ako uzmemo u obzir situaciju s Odegaardom koji je izvan pogona zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo