DOBRE VIJESTI / Nakon dugog sastančenja pao je dogovor: Hanželov plan nije prošao, evo koliko će mjesta u skupštini dobiti navijači

Image
Foto: Pixsell

Mjesecima se provlačila priča oko novog Statuta, pojavljivale su se raznorazne informacije, a sada bi prema svemu sudeći sve trebalo biti okončano

15.12.2023.
17:17
Pixsell
VOYO logo

Izvršni odbor je odlučio! Nakon više od dva sata sastančenja, pao je dogovor o novom Statutu kojeg se još treba verificirati na skupštini 21. prosinca.

Image
GLAS SA SJEVERA /

Bad Blue Boysi poslali jaku poruku upravi uoči nove sjednice u klubu: ‘Ističe vam vrijeme'

Image
GLAS SA SJEVERA /

Bad Blue Boysi poslali jaku poruku upravi uoči nove sjednice u klubu: ‘Ističe vam vrijeme'

''U petak 15. prosinca održana je još jedna sjednica Izvršnog odbora. Na sjednici je jednoglasno prihvaćen prijedlog novog Statuta te su usuglašene ostale točke dnevnog reda predstojeće Skupštine. Izvanredna sjednica Skupštine kluba održat će se 21. prosinca ove godine'', objavio je GNK Dinamo na službenoj stranici kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tu raznih prijedloga, od 28+28+3+1 izrađen od strane Radne grupe u kojoj su sudjelovali predstavnici navijača, do onog Nikole Hanžela (40+20) koji bi još više zatvorio klub od navijača. Na svu sreću svih dinamovaca i članova kluba, to se nije dogodilo, a prijedlog koji je prihvaćen je 35+25.

Tako će 35 budućih članova skupštine biti ljudi koje izabere predsjednik kluba (plus predstavnici sponzora i Grada), dok će se drugih 25 birati iz redova navijača, tj. članova kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici navijača dobit će i dva mjesta u IO-u (od 13), ostale bi birao predsjednik kluba. Ipak, navijači bi trebali imati dva od tri mjesta u nadzornom odboru, što znači kako bi u potpunosti mogli nadzirati rad i cijelu papirologiju u klubu.

Osim tih famoznih brojki, prihvaćene su vrlo važne stavke izrađene od strane Radne skupine za Statut Dinama, kao što su  nemogućnost mjenjanja imena, boje dresa, grba kluba bez dozvole većine članova kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, sve to dogodit će se prihvati li taj prijedlog Skupština 21. prosinca, a na njoj će se pojaviti 10 novih članova. Mirko Barišić će za posljednjih 10 skupštinara na skupštini predložiti ljude koji su dio kluba 20 ili više godina. Dinamova skupština prema još uvijek aktualnom statutu broji 80 članova, a zbog ostavki ili smrti nekih skupštinara, trenutno postoji 70 skupštinara (62 izabrana plus osam povjerenika) s pravom glasa.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo