PREPORODIO SE / Je li on rješenje najvećeg Dalićevog problema u reprezentaciji? 'Jako mi je drago da se vratio u formu'

Image
Foto: Profimedia

Opet je počeo zabijati, a nastavi li tako ovo pitanje će se sigurno sve češće postavljati

23.9.2021.
7:49
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski trener Igor Tudor drugi put je vodio Veronu u talijanskoj Serie A te je pritom ostvario remi u Salernu u 5. kolu Serie A. Nakon startne pobjede protiv Rome (3-2) u drugom ogledu su Tudor i njegova Verona odigrali 2-2 kod novog prvoligaša Salernitane iako mogu žaliti i za preostala dva boda.

Image
TRI 'IGRAČA', MALO JAČA /

'Iza kulise' Dalićevog popisa koji je odjeknuo: 'To je bila izbornikova jedina normalna i zdrava odluka. Što imamo izmišljati'

Image
TRI 'IGRAČA', MALO JAČA /

'Iza kulise' Dalićevog popisa koji je odjeknuo: 'To je bila izbornikova jedina normalna i zdrava odluka. Što imamo izmišljati'

Verona je, naime, vodila 2-0 nakon pola sata igre i to zahvaljujući hrvatskom nogometašu Nikoli Kaliniću koji je postigao oba pogotka što su bili njegovi premijerni golovi ove sezone za Veronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je drago zbog Kalinića jer se vratio u ritam i jer se vratio pogocima", rekao je nakon susreta Tudor, ali je i priznao.

Ostali bez pobjede

"Žao mi je jer smo ostali bez nove pobjede. Zaslužili smo u ovom susretu više od jednog boda. Ali, opet, sretan sam zbog reakcije svojih igrača. Ovo nije nimalo ugodno i lako gostovanje. Nije bilo ni lako odigrati ovu utakmicu samo nekoliko dana nakon teške borbe protiv Rome", analizirao je Tudor koji je pomaknuo Veronu u samo nekoliko dana iz zone ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Verona je u sezonu ugazila s tri poraza u nizu nakon čega je došao Tudor i ostvario pobjedu i remi.

"Postizanje pozitivnih rezultata uvijek utječe na samopouzdanje. Mi smo na dobrom putu, ali on je jako težak i dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema devetku

A nakon nove dobre partije davno iz reprezentacije otpisanog Nikole Kalinića postavlja se pitanje je li vrijeme da mu izbornik oprosti za grijehe sa SP-a i možda razmisli o njegovu povratku. Prije svega jer na popisu reprezentacije za listopadsko okupljanje nema prave devetke. To je trenutačno gorući problem Vatrenih i sigurno je da bi Daliću posao bio puno lakši kada bi u rosteru imao barem jednog pravog golgetera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, da bi došlo do ovog zna se što Kalinić mora napraviti. Prvo mora nastaviti zabijati, a onda napraviti nešto puno teže, javno se ispričati za svoje grijehe. Poznat je Dalićev stav o tome tko može biti na njegovu popisu. Pojasnio ga je prije nekoliko dana kada na njega nije uvrstio Antu Rebića.

"Ja i moj stožer stojimo iza izbora igrača i ovog popisa. Vjerujem tim igračima da mogu napraviti rezultat i odgovoriti svim zahtjevima. Ponavljam još jednom, na popis vode dobre igre i dobro ponašanje koje je u skladu s reprezentacijom", rekao je Dalić u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo