PRITISAK NA TRENERA / Hrvatsko novinarsko društvo traži ispriku Nenada Bjelice i poziva na bojkot press konferencija

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zadnjih tjedana se neprimjereno ponašao prema lokalnim novinarima

17.8.2022.
12:10
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Osijek je u sezonu ušao pobjedom u prvom kolu HNL-a protiv Gorice (2-1) i na gostovanju kod Kizilžara (2-1) u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige, da bi u sljedećih pet utakmice doživjeli tri poraza i dvaput igrali neodlučeno, a posebno teško je navijačima pao poraz u Gradskom vrtu od Kazahstanaca (0-2) i ispadanje iz europskog natjecanja.

Image
DRAMA IMA NOVI ČIN /

Bjelica poludio na presici pa se uspoređivao sa Xavijem: 'On ima 25 milijuna ugovor. Je*o vas ugovor, da vas je*o ugovor'

Image
DRAMA IMA NOVI ČIN /

Bjelica poludio na presici pa se uspoređivao sa Xavijem: 'On ima 25 milijuna ugovor. Je*o vas ugovor, da vas je*o ugovor'

Medijski pritisak mogao je osjetiti osječki strateg Nenad Bjelica, koji je pao pod istim presingom i uspoređivao se s legendom Barcelone Xavijem uz psovke: "Xavi je izgubio u mjesec dvije utakmice. U mjesec dana. A ima 25 milijuna ugovor. Je*o vas ugovor, da vas je*o ugovor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općenito se zadnjih tjedana ponašao jako loše prema lokalnim novinarima, što je dovelo do toga da predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko izda priopćenje:

Slično kao Mamić

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje istupe glavnog trenera NK Osijeka Nenada Bjelice prema osječkim sportskim novinarima koji prate taj klub. Nervozan zbog lošeg početka nove sezone u Prvoj HNL, trener Bjelica je, očito, krivca za nezavidne rezultate i napetu atmosferu u osječkom prvoligašu pronašao u novinarima koji su posljednjih dana u više navrata bili meta njegove, najblaže rečeno, neprimjerene komunikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Počelo je s Bjeličinim grubim izbjegavanjem odgovora na potpuno legitimna pitanja o uzrocima krize u Gradskom vrtu, neprimjerenim dobacivanjima i obraćanjima novinarima tijekom i nakon press konferencija, da bi na koncu eskaliralo do krajnje neprihvatljive komunikacije, "začinjene" psovkama. Prenijeli su taj ispad pojedini mediji, no trener je izgovorio i dodatak koji nije objavljen radi mentalne higijene, kako bi se javnost poštedjelo ispada kakve smo ranije viđali samo u istupima Zdravka Mamića. I nad njima se zgražali.

Normalno je da bude izložen kritikama

Hrvatsko novinarsko društvo, stoga, traži javnu ispriku Nenada Bjelice za krajnje neprimjerenu komunikaciju prema novinarima iz Osijeka kojoj su izloženi u posljednje vrijeme. Izostane li isprika, pozivamo novinare i njihove redakcije na bojkot press konferencija Nenada Bjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na koncu, podsjećamo Nenada Bjelicu da su novinari na svim press konferencijama isključivo u službi javnosti, na njima je da postavljaju pitanja, a nogometni trener s iskustvom Nenada Bjelice morao bi biti svjestan kako je rad javne osobe, kakva je i on, izložen propitkivanjima i kritikama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo