NISMO NI BLIZU VRHA: / Znate li na kojem će se mjestu FIFA-ina poretka naći viceprvaci svijeta? Daleko od vodećih

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska je prije početka SP-a zauzimala 20. mjesto ljestvice

20.7.2018.
14:02
PIXSELL
VOYO logo

Sa 20. mjesta FIFA-inog poretka najboljih svjetskih reprezentacija krenula je hrvatska izabrana vrsta u Rusiji gdje se od 14. lipnja do 15. srpnja održavalo Svjetsko prvenstvo. Predvođena idejama izbornika Zlatka Dalića s klupe i genijalnošću Luke Modrića na travnjaku, Vatreni su u Rusiji postali viceprvaci svijeta, no njihova pozicija na FIFA-inoj ljestvici neće ukazivati na njihovu moć.

Umjesto 4. mjesta – 15.

Sljedeće izdanje poretka FIFA će objaviti 16. kolovoza a ono će, podsjeća Slobodna Dalmacija, rangirati reprezentacije na drugačiji način u odnosu na dosadašnju praksu. Uz izmijenjeni sustav rangiranja Hrvatska bi se, navodi izvor, u novom izdanju poretka mogla naći na tek 15. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto je rekordno visoka pozicija koju je Hrvatska zauzimala, a bilo je to 1999. godine. Posljednji put je u tim visinama bila 2013. kao četvrtoplasirana što bi i sad bio slučaj da su zadržani sustavi računanja koeficijenata. Nova metoda Vatrene pozicionira na 15. mjesto, dok bi prvih pet trebali zauzimati Njemačka, Brazil, Belgija, Francuska i Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo