Hrvat zadao ogroman udarac ambicijama Vatrenih

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija doživjela je i 4. poraz u skupini 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Koprivnici je pogotkom Josipa Drmića u 2.

2.6.2012.
18:40
VOYO logo

Izabranici Ive Šuška i drugi su puta u ovom kvalifikacijskom ciklusu izgubili od vršnjaka iz Švicarske, ali su za razliku od gostujućeg dvoboja gdje su poraženi s uvjerljivih 4:0, na stadionu Slaven Belupa imali bod "u džepu" do zadnjih trenutaka utakmice.

Gosti su bolje otvorili susret i poveli preko Harisa Seferovića već u 15. minuti. Za poravnanje je zabio upravo član Slaven Belupa Dejan Glavica lijepim udarcem izvan kaznenog prostora u 73. minuti, no u drugoj minuti sudačke nadoknade pobjedu je Švicarcima osigurao Josip Drmić. Bila je to velika pogreška hrvatske obrane koja nije dobro namjestila zaleđe, a loptu ubačenu s lijevog boka Drmić je potpuno neometan na drugoj vratnici s metar-dva prsima spustio u mrežu Lovre Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drmić je, inače, 19-godišnji napadač Züricha koji posjeduje dvojno švicarsko i hrvatsko državljanstvo, a u igru je ušao s klupe pola sata prije kraja utakmice.

Spomenimo da je u završnici Hrvatska bila s igračem manje budući je Domagoj Antolić isključen zbog drugog žutog kartona u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ive Šuška ovim su porazom definitivno ostali bez izgleda za plasman na Europsko prvenstvo jer za vodećom Španjolskom zaostaju 12, a za Švicarskom sada 7 bodova. Plasman u drugu fazu natjecanja izboriti će prvoplasirane momčadi iz 10 skupina, te najbolja četiri drugoplasirana sastava.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo