Hajduk nakon nevjerojatnih promašaja pobijedio prvi put ove sezone

Hajduk je u trećem kolu hrvatskog prvenstva na svom Poljudu upisao prvu pobjedu ove sezone. Bijeli su pred 9.

3.8.2014.
16:51
VOYO logo

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milić , Vasilj - Bradarić, Caktaš, Vlašić - Kouassi, Gotal, Maglica

SLAVEN BELUPO: Picak, Purić, Grgić, Edson, Melnjak , Crepulja, Brlek, Ozobić, Plazanić, Glavina, Delić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1:0 (Caktaš, 43'), 2:0 (Maglica 79') Na kraju je bilo samo 2:0, ali po igri i prilikama, trebali su Bijeli slaviti i s većom razlikom. Treba reći da se za ovu utakmicu Hajduku vratilo u konkurenciju čak pet vrlo važnih igrača (Vršajević, Milović, Maglica, Sušić i Lovro Kalinić koji je ponovno prvi vratar splitskog kluba). U takvom ozračju i pripremi za Kazahstance, hajdukovci su krenuli furiozno i dobro se ispromašivali.

Festival promašaja otvorio je Sandro Gotal u 4. minuti. Maglica je poslao savršen ubačaj na pet metara, a usamljeni Gotal je doslovno dodao loptu vrataru. Nevjerojatan promašaj. Minutu kasnije Caktaš je u sličnoj situaciji, s nekoliko je metara ubačaj Vršajevića samo preusmjerio loptu protvničkom golmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9. minuti dogodila se nova velika prilika i greda Hajduka! Već su svi vidjeli loptu u mreži, Bradarić je u padu s pet metara pucao u gredu, ali i da je pogodio, gol ne bi bio priznat jer je sudac Batinić je označio zaleđe.

Mladi Nikola Vlašić imao je odličnu priliku u 36. miinuti, ali je sa sedam metara glavom pucao preko gola nakon ubačaja Vršajevića. I kad su se navijači već hvatali za glavu pogledavajući na semafor, Hajduk je napokon zabio. Vršajević je ponovno ubacio s desne strane, a Mijo Caktaš je u padu, s osam metara glavom pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutna dominacija Hajduka nastavila se i u drugom poluvremenu, a gosti su jedinu kakvu-takvu priliku imali nakon kontre u 50. minuti. Ss desetak metara je pucao Glavina, ali Kalinić je uspio ukrotiti loptu.

U drugom poluvremenu trener domaćih Igor Tudor je dva puta morao raditi izmjene zbog ozljeda igrača, Prvo se ozlijedio Vlašić, a onda i Vasilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do novog pogotka čekalo se sve do 78. minute kad je Hajduk poveo nakon munjevite akcije po lijevom boku. Sjajno je stranu probio Milić, ubacio na pet metara gdje je Maglica u padu postavio nogu i pogodio za sigurnu pobjedu apsolutno boljeg Hajduka.

Hajduk je prvom pobjedom ove sezone skočio na četvrto mjesto s isto toliko bodova, a Slaven Belupo je sedmi s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici 3. kola hrvatskog prvenstva Osijek i Split su na stadionu Gradski vrt odigrali 1:1 (1-1).

Sve bitno dogodilo se u dvije minute. Pred oko tisuću gledatelja poveli su gosti, zabio je Glavina u 18. minuti, a par minuta kasnije izjednačio je Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijeku je ovo prvi bod u novoj sezoni, dok je Split sada na pet osvojenih bodova. 1. Dinamo 3 3 0 0 13 3 +10 9 2. Rijeka 2 2 0 0 7 3 +4 6 3. Split 3 1 2 0 4 3 +1 5 4. Hajduk 3 1 1 1 5 5 +0 4 5. Lokomotiva 3 1 0 2 7 7 +0 3 6. Zagreb 3 1 0 2 5 6 -1 3 7. Slaven Belupo 3 1 0 2 3 8 -5 3 8. Zadar 3 1 0 2 3 8 -5 3 9. Istra 1961 2 0 2 0 2 2 +0 2 10. Osijek 3 0 1 2 3 7 -4 1

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo