GUARDIOLA, PA ŠTO SI TO NAPRAVIO? / Potjerao je englesku jedinicu, a zauzvrat dobio - čisti očaj

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Jedna od prvih odluka Pepa Guardiole otkad je prošlo ljeto postao trener Manchester Cityja bilo je rješavanje dotadašnjeg prvog golmana Joea Harta.

16.1.2017.
21:25
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Guardiola je odmah dao do znanja da Hart nije po njegovom ukusu jer nije dovoljno precizan i dobar u dodavanjima. Uspio se na koncu riješiti vratara engleske reprezentacije koji je otišao na posudbu u Torino, a iz Barcelone je uz odštetu od 18 milijuna eura stigao 33-godišnji Claudio Bravo.

Image
ZBOG OVOG IGRAČA GUARDIOLA ODUSTAJE OD RAKITIĆA? /

Menadžer Cityja pronašao spas za momčad

Image
ZBOG OVOG IGRAČA GUARDIOLA ODUSTAJE OD RAKITIĆA? /

Menadžer Cityja pronašao spas za momčad

Propušta na sve strane

Pep je tako dobio golmana koji mu odgovara, ali rezultati Manchester Cityja su naglo krenuli nizbrdo. Engleski mediji smatraju da je jedan od glavnih krivaca upravo Bravo koji je primio čak 14 golova u posljednja 22 udarca upućena unutar okvira svoga gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 64 posto od ta 22 udarca bilo je precizno što je očajna statistika u usporedbi s konkurencijom. Od posljednja 22 udarca David de Gea (Manchester United) je 18 posto propustio u mrežu, Thibaut Courtois (Chelsea) 23 posto, a Petr Čech (Arsenal), Hugo Lloris (Tottenham) i Simon Mignolet (Liverpool) po 27 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni dodavanja mu nisu kao prije

Jasno, ne može Bravo biti jedini krivac za činjenicu da je Manchester City poražan četiri puta u posljednjih osam kola Premier lige, ali navijači su sve nezadovoljniji i dovode u pitanje Guardiolinu odluku o dovođenju Čileanca. Čak i kad su u pitanju dodavanja, Bravo nije na razini na kojoj je bio u Barceloni. Ove sezone ima 71,5 posto točnih dodavanja, dok je prošle sezone u Barceloni bio na 84,3 posto. Bolji je u ovoj kategoriji od Harta (52,6 posto prošle sezone), ali sveukupno gledajući, nije Građanima donio traženu kvalitetu. Štoviše, napravio je do sada i nekoliko krupnih pogrešaka kojima je izravno omogućio golove suparnicima.

U svakom slučaju, City je tek na petom mjestu s velikih deset bodova zaostatka za vodećim Chelseajem, a od svih klubova koji konkuriraju za naslov, primio je najviše golova (26). Guardiola zasad definitivno nije donio željeni učinak na Etihad, a čini se da ni izbor golmana nije bio najsretniji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo