Gospodo iz UEFA-e, pa jeste li vi normalni?

Krvave scene u Italiji obilježile su posljednje kolo natjecanja po skupinama najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja Lige prvaka. Ovo se ne događa prvi put, a UEFA ponovno šuti!

12.12.2013.
11:31
VOYO logo

Rasizam, paljenje pirotehničkih sredstava, nacionalizam, tučnjave na tribinama okarakterizirani su kao najgori neprijatelji današnjeg nogometa u Europi. Da, to je velik problem i treba ga iskorijeniti.

Svjedoci smo da zbog spomenutih problema hrvatski predstavnici u Europi, najčešće Dinamo i Hajduk, redovito bivaju kažnjeni, novčano i utakmicama bez gledatelja, a UEFA je najavila da bi već sljedeći incident hrvatskih navijača za Modre i Bijele mogao značiti i zbogom Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko iole normalan podržat će UEFA-in prijedlog, jer u konačnici to je, čini se, jedini način da se iskorijeni nasilje na nogometnim terenima. No, što je s incidentima koji se događaju izvan stadiona?

Po tko zna koji put u Italiji su se dogodili stravični incidenti. U posljednjem kolu Lige prvaka u Milanu dvojica navijača Ajaxa izbodena su nožem, a jedan od njih, koji je zadobio nekoliko ubodnih rana u trbuh, nalazi se u kritičnom stanju. Incidenti su se dogodili nakon utakmice. No, to nije sve! Mirno nije bilo ni u Napulju, gdje su domaći navijači ranili dvojicu pristaša engleskog Arsenala, koji je gostovao kod Napolija. Srećom, nijedan nije teško ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji se ovo počelo događati prečesto. Uoči ili nakon svake domaće utakmice talijanskih momčadi u europskim natjecanjima, redovito stižu vijesti o ozlijeđenim navijačima gostujuće momčadi. UEFA na to reagira zabranom gledatelja na tribinama ili novčanom kaznom, isto kao i na korištenje pirotehničkih sredstava na stadionu.

No, pobogu, ovdje se radi o pokušaju ubojstva. Čelnici krovne europske nogometne organizacije i dalje šute. Gospodo iz UEFA-e, pa jeste li vi normalni? Izbacite više te divljake iz Europe, bez obzira odakle dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo