FUTSAL DINAMO TUGUJE: / 'Otišao je veliki čovjek, prijatelj, dinamovac, poštenjačina i španer'

Image
Foto: PIXSELL

'Futsal, kao i naš klub, noćas je doživio ogroman udarac. Otišao je veliki čovjek, prijatelj, dinamovac.

29.12.2017.
17:12
PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najboljih hrvatskih futsal igrača Mate Čuljak (42), preminuo je u četvrtak kasno navečer u Općoj bolnici u Varaždinu. Jedan od osnivača Futsal Dinama srušio na terenu tijekom turnira u varaždinskom naselju Graberje i nakon borbe liječnika za život preminuo.

VIDEO, NET.HR DOZNAJE: UMRO POZNATI MALONOGOMETAŠ! Srušio se na terenu, liječnici ga nisu uspjeli spasiti

Čuljku je pozlilo za vrijeme utakmice njegove momčadi Hudek ErgoTrans protiv sastava Bilikum Petkom. Liječnici i kolege brzo su mu pružili pomoć, ali spasa dobrom duhu zagrebačkog malonogometa nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o njegovoj smrti proširila se Hrvatskom u kratkom roku. Svi su šokirani, nitko još ne vjeruje da Mate među nama više - nema! Neustrašivi Čuljo višestruki je osvajač Kutije šibica, a najbolje igračke dane imao je u Uspinjači i Alumnusu. Igrao je i za hrvatsku futsal reprezentaciju, a nakon sjajno odrađenog Svjetskog prvenstva 2000. godine dobio je priliku okušati se u najjačoj svjetskoj ligi, talijanskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO, SUIGRAČI SE OPRAŠTAJU OD LEGENDE: ‘Nije fer! Ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja, Bože’

Nakon toga, u prvi plan ponovno dolazi kao jedan od entuzijasta koji je pokrenuo Futsal Dinamo, demokratski vođen klub koji je navijačima vratio osjećaj pripadnosti kakav godinama nisu imali u “velikom” Dinamu. I emocije navijačima. Futsal Dinamo zavijen je u crno...

VIDEO, OSVAJAČI KUTIJE ŠIBICA U ŠOKU! Igrači potreseni tragedijom u Varaždinu: ‘Nitko ne slavi, on je bio duša od čovjeka’

"Futsal, kao i naš klub, noćas je doživio ogroman udarac. Otišao je veliki čovjek, prijatelj, dinamovac, poštenjačina i španer, čovjek koji je bio jedan od osnivača kluba i njegov prvi trener. Futsal Dinamo izražava najdublju sućut obitelji Čuljak. Ono što nam pruža utjehu je uvjerenje da će neustrašivi Čuljo s parketa Cibone uvijek biti uz nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj bit će sutra u 13 sati u Gornjem Vrapču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počivao u miru Božjem", stoji u priopćenju Futsal Dinama.

Mate Čuljak bio je jedna od istinskih sportskih i ljudskih legendi. Bio je veliki španer, nadimak mu je bio “Magija”. Nakon njegove smrti, ništa više neće biti isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo