LIGA PRVAKA / Kakva drama; Futsal Dinamo umalo kreirao čudesni preokret, ali ipak pao od Lubawe u 'paklu' Cibone: Vidjeli smo nevjerojatnih 16 golova

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Čak 16 golova palo je na utakmici Futsal Dinama i Lubawe u Ciboni. Dinamovci su hrabro pali, umalo se vrativši iz dubokog rezultatskog deficita. Hrvatski prvak došao je na rub ispadanja u Glavnoj rundi futsalske Lige prvaka nakon što je poražen od poljske Lubawe 7-9

25.10.2023.
20:37
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Grupa 5 Main round Lige prvaka

Mjesto održavanja: KC Dražen Petrović (Cibona)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak: 19.00

MNK Futsal Dinamo - KS Constract Lubawa 7-9

Kakva drama, nevjerojatno koliko je sreća danas navečer pomazila Lubawu, kad se sve zbroji i oduzme. Futsal Dinamo je u drugom dijelu napravio seriju golova, umalo potpuno nadoknadio 2-7, 0-6, 3-8 deficite, minutu i pol prije kraja pogodio vratnicu za 8-8, a huk s trbina bio je kao s neba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Boysi su navijali gromoglasno.

U pitanju je bila utakmica drugog kola skupine 5, a prolaz među 16 najboljih Lige prvaka ostvarit će samo pobjednik skupine. Trenutačno Lubawa ima četiri boda, a Futsal Dinamo tri, no ispred Poljaka je još samo utakmica protiv švedskog Orebra, najslabije momčadi u skupini, zbog čega su došli na mali korak do prolaska dalje.

Loše počelo

Nije to sve, tek smo počeli... 1.35 prije kraja, Lubawa je preko Kaniewskog postavila konačnih 7-9. 26 udaraca Lubawe, 28 Dinama konačni je epilog, od toga 14-14 u okvir, ali se ne broje pritom grede i vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi stvorili su ludnicu, opet, a skandirali su i svom preminulom članu, legendarnom Mislavu Vučetiću Kuretu, u više navrata, pjevali mu i posebnu pjesmu. Idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je počela nevjerojatno jer je Poljacima trebalo 80-ak sekundi za čak četiri pogotka. Sve je počelo autogolom Postružina u 30. sekundi nakon čega je dva pogotka dao Raszkowski i Claudinho za velikih 4-0 Lubawe.

Očekivali smo bolju reakciju Futsal Dinama u početku ključne utakmice za plasman među 16 najboljih, među elitu, ali bila je to katastrofa. Poljaci su Zagrepčanima utrpali čak tri gola za 59 sekundi igre, a nakon minutu i 24 sekunde na semaforu je stajalo 4-0 za goste. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je bio pao i peti gol, hladan tuš pretvorio se u potop, ali onaj ekspresni, ali ne i potpuni. Nije dobro počelo za Futsal Dinamo u ključnoj utakmici za plasman među 16 najboljih u Ligi prvaka.

Navijači su još pristizali u dvoranu početkom utakmice i nisu mogli vjerovati što vide na semaforu. Lubawa je nakon tri udarca na gol Futsal Dinama imala 4-0. Postružin je postigao autogol u 23. sekundi susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačka energija

Bez obzira na katastrofu na samom početku i praktički bezizlaznu situaciju, pjesma iz grla Bad Blue Boysa nije stajala od prve minute. Pokušavali su trgnuti i probuditi svoje igrače i u tome su uspjeli.

Na početku susreta skandirali su Mislavu Vučetiću Kuretu, istaknutom Boysu, treneru u Pit Bull Gymu, bivšem amaterskom borcu koji je prije dva dana iznenada preminuo u 42. Bio je iznimno cijenjen na navijačkoj sceni, kao i u onoj borilačkoj, a u više navrata odavali su mu njegovi prijatelji s tribine, suborci - počast! Crni flor bio je preko udarnog Bad Blue Boys, a po sredini udarnog zastava - Sepri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Lubawa vodila 6-0 u 11. minuti

U 11. minuti, Kriezel je zabio i šesti gol za 6-0. Nevjerojatno, zastrašujuće je izgledao semafor i toliko duboki rezultatski deficit, ali pjesma se navijača pojačavala. Rađala se jedna nova energija, ispast će kasnije skoro i nova pobjeda...

U 13. minuti je hrvatski prvak konačno pokazao znakove života. Postružin je smanjio na 6-1, a u 16. minuti zabio je i drugi. Ipak, Poljaci su dvije minute kasnije zabili i sedmi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić je zabio gol nade u 20. minuti smanjivši na 7-3, ali novi udarac uslijedio je nekoliko sekundi kasnije kada je Jankowski uoči predaha zabio i za 8-3. Postružin je u drugom dijelu, zabio za 8-4. Bio je to njegov hat-trick.

Pet minuta kasnije Čekol je zabio peti gol, a potom je Novak s dva gola u 37. minuti unio nevjerojatnu dramu u susret... Tribine su u tim trenucima bile u transu, Draženovom dvoranom odzvanjala je pjesma. Treslo se tlo pod nogama od decibela, a dinamovci su na terenu bili u naletu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ili ništa

Išao je hrvatski prvak na sve ili ništa. Igrali su s igračem-golmanom, čak je Novak dvije minute prije kraja imao u uvodu spomenuti zicer za 8-8, prebacio je golmana, ali pogodio je stativu. Nažalost, Poljaci su u sljedećem napadu zabili za 9-7 i riješili dvoboj.

Ovaj poraz gura hrvatskog prvaka u tešku poziciju za plasman u daljnju fazu. Samo prvoplasirana momčad iz skupine, naime, ide dalje, a njima je preostao još susret protiv iskusnog Titograda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su na rasporedu utakmice posljednjeg trećeg kola. Sastaju se od 16 sati Lubawa i Oerebro te od 19 sati Futsal Dinamo i Titograd.

14.16 - Lubawa vodi 5-0. Nevjerojatno, ovo nismo očekivali. Ali, navijanje Boysa ne staje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.35 - Pokušaj Novaka, nema ništa od toga.

19.00 - Nevjerojatno, evo i trećeg gola Poljaka. I sad, ma da, da da da da da, to je to, eksplozija navijanja Boysa, kaos, ludnica... Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu. Dobili smo tri gola u 59 sekundi, 4 za manje od minute i pol susreta, ali navijanje ne staje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.09 - Uf, gubimo 2-0. Niti 60 sekundi nije prošlo.

19.15 - "Vučetić Mislav, Vučetić Mislav". Ori se dvoranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0.23 - Dobili smo gol u 23. sekundi. Lubawa vodi 1-0. Postružin je zabio autogol.

Počela je utakmica. Sretno Futsal Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se po jutru dan poznaje, onda će Futsal Dinamo i svi njegovi navijači ove sezone u Ligi prvaka rezultatski uživati.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjerno ističemo ovo rezultatski, jer, jučer su Plavi, u gromoglasnoj, tužnoj tišini KC Dražen Petrović u spomen na Mislava Vučetića Kureta, utjecajnog Bad Blue Boysa, poznatog kickboks trenera u Pit Bull Gymu u Zagrebu, bivšeg amaterskog borca, razbili švedskog prvaka Orebro 8-1 sa crnim florom oko ruke i s njim u mislima.

Image
POČIVAO U MIRU /

Navijački i borilački svijet opraštaju se od legendarnog Bad Blue Boysa i Trenera: 'Puni se nebeska tribina'

Image
POČIVAO U MIRU /

Navijački i borilački svijet opraštaju se od legendarnog Bad Blue Boysa i Trenera: 'Puni se nebeska tribina'

Grupa BBB, borilačka zajednica grada Zagreba i Hrvatske, kao i svi koji su poznavali Kureta tuguju, nisu trenuci za ikakva prevelika veselja...

Podsjetimo, Mislav Vučetić je prije dva dana iznenada preminuo u snu. Imao je 41 godinu.

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Mislav je bio omiljen među svima, baš prava ljudina, stoga je tuga zbog njegovog preranog odlaska pregolema.

Image

Što se tiče onih nogometnih detalja vezanih za sinoćnji dvoboj, pobjedom su dinamovci zasjeli na prvo mjesto grupe 5 Glavne runde Lige prvaka i na dobrom su putu da izbore elitnu TOP 16 skupinu.

Tim više, jer današnji suparnik Futsal Dinama, poljski prvak Lubowa, remizirao je s Titogradom iz Crne Gore 4-4. Titograd je vodio 4-3 do pola minute prije kraja kada su Poljaci ipak izjednačili i to autogolom Obradovića.

 Iz ove skupine samo će najbolja momčad izboriti prolaz dalje, među 16 najboljih elitnog natjecanja.

Bad Blue Boysi su najavili opću mobilizaciju zagrebačkih glasnica.

"Jučer smo u tišini ispratili prvu povijesnu utakmicu našeg futsal kluba u Ligi prvaka u spomen na našeg Kureta, a danas neka dvorana bude onakva kakvu bi on sigurno htio - raspjevana i glasna!  Pozivamo sve navijače Dinama da danas zajedno damo sve od sebe i stvorimo atmosferu koja će igrače povesti u novu pobjedu na korak do plasmana među najboljih 16 klubova u Europi. Za naš klub, za nas, za našeg Kureta! SVI U CIBONU!", stoji u priopćenju Bad Blue Boysa koji najavljuju spektakl.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo