FOTO: / Ovo je kontroverzni Hajdukov kalendar!

Autori Hajdukovog kalendara za 2012. godinu podigli su prašinu među ljubiteljima Bilih, ali i ostatku hrvatske sportske javnosti, jer su s dresova maknuli grb kluba sa zvijezdom.

1.12.2011.
17:30
VOYO logo

Time su izbrisali dio povijesti splitskog kluba čiji je grb od 1945. do 1990. godine sadržava crvenu zvijezdu.

"Sa skrivanjem povijesti ne mogu se složiti. Činjenica je da je Hajduk od 1945. do 1990. godine nosio taj grb i glupo je sada to nijekati. Kako bi bilo da se opet promijene vremena pa da netko u budućnosti briše hrvatski grb", izjavio je jedan od bivših igrača BilihIvan Buljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nedugo nakon što je vijest o brisanju Hajdukovog grba s dresova igrača stigla u javnost reagirao je Nadzorni odbor splitskog kluba koji je u srijedu u 19 sati održao hitnu telefonsku sjednicu te izdao nalog perdsjedniku Hrvoju Malešu da obustavi sve aktivnosti u pogledu daljnje distribucije i prodaje Hajdukovog kalendara za 2012. godinu.

"Sporni kalendar ne može predstavljati Hajdukovu sportsku povijest s neprimjerenim i netočnim povijesnim podacima. Hajduk je klub prebogate sportske tradicije stogodišnjeg trajanja, u tijeku kojih nikada nije mijenjao svoje ime niti skrivao svoje simbole, stoga se tiskani kalendar ne prihvaća kao službeni kalendar HNK-a Hajduk", poručio je NO Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo