EVO ŠTO JE VAR DONIO NOGOMETU NA SP-U: / Nevjerojatne brojke kazuju da 'nesavršeni sustav' itekako koristi sucima

Image
Foto: AFP

Korištenje VAR-a produljio je susrete za 25,6 sekundi

24.9.2018.
18:09
AFP
VOYO logo

Argentinski nogometni stručnjak na klupi madridskog Atletica Diego Simeonespremno je ustvrdio da je 'VAR nesavršen sustav', ali i dodao je da je 'uvjeren da će nastaviti razvijati i s vremenom usavršavati'.

Nadalje, kaže Atleticov trener da je 'VAR dobar za nogomet jer sucima pomaže' i da je sasvim 'normalno da griješi ali će s vremenom te pogreške biti eliminirane'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek 25,6 sekundi

A statistika FIFA-e kaže da je VAR na utakmicama Svjetskog prvenstva podigao točnost sudačkih odluka na 99,35 posto produljujući pritom susrete na turniru za tek 25,6 sekundi u prosjeku. Njegovim korištenjem dosuđeno je devet od ukupno 29 jedanaesteraca na turniru.

Koliko je to zanemariva brojka otkrit će sljedeće: Prosječno su utakmice u Rusiji trajale 97 minuta i 46 sekundi s time da od tog vremena lopta u igri nije bila 40 minuta i 51 sekundu. Više se vremena prosječno trošilo na svirana zaleđa (46 sekundi), proslave pogodaka (dvije minute i 16 sekundi), ubacivanja sa strane (sedam minuta i 54 sekunde), prekršaje (osam minuta i 22 sekunde)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo