DRAMA NA MAKSIMIRU / Dinamo je u osmini finala Konferencijske lige! Kaneko spasio Plave

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo - Betis mogli ste pratiti na portalu Net.hr

22.2.2024.
16:31
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama izborili su osminu finala Konferencijske lige nakon što su na svom terenu odigrali 1:1 s Betisom i tako sačuvali prednost od jednog gola iz prve utakmice odigrane prije tjedan dana u Španjolskoj. Betis je na Maksimiru poveo u 39. minuti pogotkom Bakambua, a Dinamo je izjednačio u 56. minuti pogotkom Kaneka.

Konferencijska liga, šesnaestina finala

Dinamo - Betis 1:1 (Kaneko 59'; Bakambu 39')

Dinamo: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković, Sučić, Mišić, Kaneko, Baturina, Hoxha, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis: Silva, Ruibal, Riad, Roca, Miranda, William Carvalho, Johnny, Assane Diao, Ez Abde, Fekir, Bakambu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Sergej Jakrović umjesto Bulata ,koji je zbog ozljede otpao prije utakmice, na teren je od početka poslao Sučića. Betis je u Zagreb stigao bez više ozlijeđenih prvotimaca i njihov trener Manuel Pellegrini imao je puno problema sa sastavljanjem ekipe, no mogao je računati na novo pojačanje, opasnog Bakambua, koji je stigao iz Galatasaraya i u Zagrebu kreće od početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SAVRŠEN TAJMING 'OFENZIVE' /

Igor Pamić: 'Hvala Bogu što su se Boysi zainatili. Mogli bi biti prevaga'

Image
'SAVRŠEN TAJMING 'OFENZIVE' /

Igor Pamić: 'Hvala Bogu što su se Boysi zainatili. Mogli bi biti prevaga'

Betis je krenuo vrlo napadački u utakmicu i pokušao stići do ranog gola, no obrana Plavih zaustavila je njihove pokušaje u početnim minutama. Nakon toga Dinamo se razigrao, dobro stajao na terenu i hrabro parirao Španjolcima.

Prvu opasniju priliku vidjeli smo u 11. minuti kada je Betis izveo kontru koju je, na sreću dinamovaca, završio Fekir nepreciznim udarcem. Sedam minuta nakon toga opasno je zaprijetio i Dinamo. Petković je pokušao iz slobodnjaka s dvadesetak metara, no njegov udarac aktobatski brani golman Betisa Silva. Četiri minute nakon toga Petković je bio još bliže pogotku, nakon povratne lopte Bernauera u srce šenaseterca, iz okreta pucao sa šest metara i pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Plavi su redali šansu za šansom i bili jako blizu vodećeg pogotka i Španjolci su u tim trenucima imali puno sreće što nisu morali vadti loptu iz mreže. Pokušavali su Hoxha i Ristovski, no bezuspješno.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

A nakon tih neiskorištenih prilika uslijedila je i 'kazna' za Plave. Betis je u 39. minuti stigao do vodstva, za 0:1 zabio je Bakambu u 39. minuti. Obrana Dinama nije dobro reagirala nakon ubačaja Ruibala i nečuvani Bakambu je u petercu petom skrenuo loptu u mrežu, a kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE. Rezultatom 0:1 za Betis završeno je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac Bakambu pod poluvremenom je osto u svlačionici, umjesto njega je u igru ušao Jose, a Betis je zaprijetio već na samom startu nastavka kada je iz blizine pucao Fekir, no nije dobro šutirao i to je odsjelo u bloku. Dinamo je nakon toga pokušao brzo uzvratiti i stići do izjednačenja, prijetili su Petković i Baturina, no neuspješno.

Dinamovi pokušaji urodili su plodom u 59. minuti kada je Hoxha sjajno prošao po lijevom boku i ubacio u petarac, a Kaneko snažnim udarcem zabija za 1:1. Desetak minuta nakon toga Dinamo je mogao do potpunog preokreta. Petković je odlično uposlio Kaneka, a on odmah pucao, no njegov udarac u zadnji tren blokiraju igrači Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju nakon toga se situacija na terenu primirila i nije bilo izglednijih šansi, a tribine su 'eksplodirale' u 77. minuti kada je Dinamu dosuđen penal nakon duela Bellerina i Hoxhe u šesnaestercu, no veselje navijača brzo je splasnulo jer je najstroža kazna poništena nakon pregleda VAR snimke.

U samoj završnici utakmice, u 89. minuti, kapetan Betisa Fekir pokušao je udarcem s 30 metara iskosa šokirati Modre, no njegov udarac zaustavio je Nevistić. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Dinamo je prošao u osminu finala Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo