Dinamo dobio neočekivani poklon na pripremama

Neftçi svoje treninge skriva kao zmija noge, a Jurčićevom pomoćniku Tomislavu Rukavini nisu dali ni blizu terena.

5.7.2011.
11:35
VOYO logo

Dinamo će u utorak otprilike saznati u kakvoj je formi za Neftçi, prvu stubu na putu prema Ligi prvaka. Naime, Modri će odmjeriti snage s Bakuom, azerbajdžanskim klubom, pa će to biti pravi test za suparnika koji dolazi iz iste zemlje.

Hrvatski prvak prvo je želio otkazati tu utakmicu iz straha da Baku ne bi radio za Neftçi, igrao pregrubo protiv Modrih i onesposobio ih. No, iz Bakua su došli moliti za utakmicu, obećali su da neće biti grubosti jer oni ne vole Neftçi, a čak su Kruni Jurčiću donijeli i DVD s utakmicama svog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarlija, bivši vratar Dinama, interovac Skulić i Osječanin Šolić sad igraju u Bakuu. A nekoć ih je vodio Đoko Hadžievski.

"Bio sam četiri godine ondje i bilo je prelijepo. Ljudi imaju krive dojmove o Azerbajdžanu, koji nije zatvoren kao Iran ili Irak, a jako je bogat. Pa od Bakua žele napraviti drugi Dubai!", kazao je Hadžievski, koji odlično poznaje azerbajdžanski nogomet, a u njega je doveo i tri naša igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postali su ondje pravi vođe, sjajno predstavljaju hrvatski nogomet."

Hadžievski se čuo i Krunoslavom Jurčićem i otkrio mu što zna o suparniku Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najpopularniji klub u Azerbajdžanu, ali i najbogatiji, sponzor mu je naftna kompanija i sigurno ima budžet veći od Dinamova", kaže Hadžievski.

Pa i Baku ima veći proračun. Ono što muči azerbajdžanski nogomet čak je slično Dinamovim mukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu imati novca koliko treba, ali zvučna imena, pravi igrači ne žele ondje ići. Kao i u Dinamo, teško je dovesti pravog igrača čak kad biste i mogli platiti", kazao je Kruno Jurčić.

A najbolji primjer toga je i Mathias Chago. Dinamo je za njega imao klub iz Azerbajdžana, ali Kamerunac ondje nije želio otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neftçi je ipak pun stranaca, vratar Saša Stamenković došao je iz Crvene zvezde, tu su i Makedonci Georgievski i Mitreski, puno Brazilaca, Belgijac Emile Mpenza te četiri-pet azerbajdžanskih reprezentativaca", objašnjava Hadžievski, koji tvrdi da se Jurčićevi igrači ne trebaju bojati grubosti.

"Igraju europski nogomet, što ne znači da ne mogu biti oštri, ali to im nije osnovna namjera. Vole igrati otvoreno. I zaista su dobri. Azerbajdžanska je liga jaka, a Neftçi je s 10 bodova prednosti osvojio naslov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hadžievski ipak drži da je Dinamo u prednosti.

"Iako vole igrati otvoreno, pas-igru, ne vjerujem da će se usuditi krenuti otvorenoga garda u Maksimiru. Očekuje se da će ih Dinamo pritisnuti, da im neće dati da igraju. Vidjet ćemo koliko će Neftçi uspjeti zadržati loptu u sredini, hoće li moći odigrati više od dva-tri dodavanja da bi organizirao napad, hoće li se moći suprotstaviti želji Modrih da ga stisnu u 16 metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neftçi je zatvorio sve prilaze prema svojoj momčadi, Jurčićev pomoćnik Tomislav Rukavina išao je gledati njegovu pripremnu utakmicu, ali nisu mu dali ni blizu.

"Nisu naivni, ne čudi me da su zatvorili dotok svih informacija. Dinamo, koliko god da je u prednosti, ni u kojoj varijanti ne bi smio podcijeniti Neftçi, ni slučajno. A u uzvratu Modre će čekati pun stadion, 30.000 ljudi", kaže Hadžievski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov stadion bit će do 13. srpnja i prvog dvoboja potpuno dotjeran. Doduše, i u tome se krije mala opasnost jer Modri neće imati puno prilika da isprobaju novi travnjak i naviknu se na novu podlogu koja se dovršava ovih dana.

A Kruno Jurčić za uigravanje više i nema vremena, ostala mu je ta utakmica s Bakuom i nakon nje samo nekoliko dana za neke ispravke do utakmice koja je ipak biti ili ne biti za maksimirski klub. Izbaci li ga Neftçi, bio bi to potpuni raspad sistema, jer šteta bi za Dinamo bila nemjerljiva i možda nenadoknadiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201107041040006 arti-201107020033006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo