DANCI NAS POŠTUJU, ALI NAS SE NE BOJE: / Hrvatsku nazivaju najboljom momčadi SP-a, no...

Image
Foto: AFP

Za četvrtfinale SP-a u nedjelju će igrati Hrvatska i Danska

27.6.2018.
10:26
AFP
VOYO logo

Još i prije utakmice protiv Islanda u utorak (pobjeda 2-1) hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva i to pobjedama protiv Nigerije (2-0) i Argentine (3-0) u skupini D. Susret protiv Islanda bio je onaj za potvrdu prvog mjesta u grupi, a kombinirana postava Vatrenih i taj je ispit riješila s uspjehom pa će za mjesto među osam najboljih na svijetu u nedjelju igrati protiv izabrane vrste Danske.

Image
HRVATSKA - ISLAND 2-1: /

PERIŠIĆ ZABIO ZA POBJEDU, BADELJ ZAPOČEO SLAVLJENIČKU NOĆ; sad slijedi - Danska!

Image
HRVATSKA - ISLAND 2-1: /

PERIŠIĆ ZABIO ZA POBJEDU, BADELJ ZAPOČEO SLAVLJENIČKU NOĆ; sad slijedi - Danska!

'Bolji od očekivanog'

Danska je, pak, do osmine finala ruskog Mundijala stigla drugim mjestom u skupini C, odnosno s dva remija i jednom pobjedom. Nadolazeći ogled najavili su igrači danske reprezentacije iz čijih se riječi može iščitati poštovanje spram Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal 24sata.hr donosi razmišljanja nekih od njih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Težak protivnik. To je dosad najbolja momčad na Svjetskom prvenstvu. Čeka nas velika bitka s puno izazova, no borit ćemo se za pobjedu", kaže napadač Nicolai Jorgensen s kojim se slaže i igrač sredine terena Thomas Delaney:

"Hrvatska je dobra momčad i oni su me iznenadili, bolji su nego što sam mislio. Pokazali su snagu protiv Argentine i daleko su od poželjnog protivnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izgledaju uistinu dobro'

Straha, pak, nema kod Christiana Eriksena koji utakmicu najavljuje riječima 'to je bitka u kojoj je sve moguće', a da Danska ima svoje adute u utakmici protiv Hrvatske misli i Andreas Cornelius:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu u cijelosti, samo neke sažetke i oni izgledaju uistinu dobro. Teško je pobijediti Argentinu, a oni su to uspjeli. Ipak, mi se nećemo predati, znamo da imamo dobre šanse jer 18 utakmica u nizu ne znamo za poraz."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo