DALIĆ SVIM TRENERIMA OTKRIO TAJNU: / Izbornik Vatrenih dao odgovor na pitanje koje se svi pitaju – Kako zaustaviti Messija!?

Image
Foto: AFP

Izbornik se još jednom prisjetio velike pobjede Vatrenih

3.11.2018.
11:09
AFP
VOYO logo

Ispisujući najljepše stranice hrvatske nogometne povijesti, odnosno vodeći reprezentaciju do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izbornik Zlatko Dalić slagao je taktiku kako se suprotstaviti nekim od najjačih nogometnih kolektiva današnjice, ali i kako zaustaviti neke od najvećih zvijezda današnjeg nogometa. Lionel Messi spada u najuži krug takvih.

Upravo su Messija i argentinsku nogometnu reprezentaciju Vatreni svladali još u fazi igranja po skupinama, a golovima Ante Rebića, Luke Modrića i Ivana Rakitića ispisana je 3-0 pobjeda koja niti danas ne blijedi. Portal Goal donosi Dalićevo prisjećanje na tu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za uspjeh

"Za mene je Lionel Messi najbolji nogometaš na svijetu, a to dokazuje iz tjedna u tjedan. Njemu je teže igrati za Argentinu nego za Barcelonu, a mi smo pokušali iskoristiti ono što smo smatrali malim slabostima u igri argentinskog tima", započeo je Dalić i otkrio ključ pobjede:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključno je bilo zadržati disciplinu i pratiti u potpunosti naš taktički plan. Igrači su napravili upravo to. Pokušali smo spriječiti da lopta stiže do Messija i brzo ga zatvarali na područjima gdje voli primati loptu. Koliko god on bio dobar, nogomet je momčadski sport i ako jedna momčad pokaže više od druge onda je bilo kojem individualcu teško sve preokrenuti. Hrvatska je u toj utakmici bila bolja momčad od Argentine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo