POSLJEDNJI GOVOR / Dalić: 'Brazil je kao finale u Rusiji, ne smijemo dozvoliti da nam se dogodi što i Srbiji'

Image
Foto: Pixsell.hr

Budu li izabranici Zlatka Dalića pokazali svoju kvalitetu uz malo sreće koja je uvijek potrebna, do polufinala ih dijeli samo 90 odnosno u slučaju Vatrenih i 120 minuta

8.12.2022.
12:31
Pixsell.hr
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru dijeli još 'samo' jedna stepenica. Vatreni brane titulu viceprvaka svijeta iz Rusije prije četiri i pol godine, a među osam preostalih nacija u četvrtfinalu Mundijala, Hrvatska je zemlja s uvjerljivo najmanje stanovnika te je opet daleko dogurala na velikoj smotri.

Danas se s početkom u 12:15 održava brazilska konferencija za medije uoči sutrašnjeg ogleda, a pola sata nakon toga u 12:45 na presicu stižu izbornik Zlatko Dalić i kapetan naših Vatrenih Luka Modrić koji će s nama podijeliti posljednje riječi uoči okršaja s Brazilcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR /

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR /

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Budu li izabranici Zlatka Dalića pokazali svoju kvalitetu uz malo sreće koja je uvijek potrebna, do polufinala ih dijeli samo 90 odnosno u slučaju Vatrenih i 120 minuta. Konferenciju za medije hrvatske nogometne reprezentacije pratite uživo na našem portalu Danas.hr

Brazilski izbornik Tite je ovako otvorio konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pun sam očekivanja, ali fokusiran. Vrijeme je da dođemo do finala i budemo prvaci. Na prošlom Svjetskom prvenstvu bio sam izbornik zbog drugih okolnosti. Sada sam imao priliku odraditi cijeli četverogodišnji ciklus", kazao je Brazilac prije početka turnira.

Dan uoči utakmice poručio je kako poštuje aktualne svjetske doprvake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo razne vještine, dobra smo momčad, uporni smo, a da bi došli do uspjeha, želim da moji igrače ponovo ono što je do sada činila. Onaj koji će biti bolji proći će dalje", kazao je Tite u prepunoj dvorani press centra.

Silno je bila posjećena brazilska novinarska konferencije. Naravno, najviše je bilo brazilskih kolega, ali i iz ostatka svijeta, te mala skupina hrvatskih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju dobar vezni red, jako su iskusni. Imaju puno iskustva na europskom i svjetskom prvenstvu, što o moramo cijeniti. Što se tiče ritma, želimo brzo zabiti gol, kako bi nam kasnije bilo lakše", dodao je njegov pomoćnik Cleber Xavier.

Zanimljivo, najviše pitanja brazilskom strategu su upućena zbog njegovog plesa prilikom proslave pogotka protiv Južne Koreje koju je dio medija opisao kao omalovažavanje suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije moja momčad, ovo je brazilska reprezentacija. Neću vam držati lekcije iz povijesti i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ću ostaviti po strani, poštujemo svakoga. To je dio kulture, ne znači da mi nekoga ne poštujemo. Mislim da se radi o povezanosti s mladima. Osjećam određenu povezanost s igračima. Bitna je cijela slika, igrači su najvažniji. Mi smo ovdje kako bi ih podupirali".

Odgovorio je i na pitanje kako je Alex Sandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako odgovoriti na to pitanje, vidjet ćemo nakon treninga. Neymar je imao ozbiljniju ozljedu", dodao je poželjevši Peleu brzi oporavak.

"Želimo mu sve najbolje, on je svima nama inspiracija", poručio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija za medije Hrvatske: Kakva je atmosfera u momčadi uoči Brazila?

"Napravili smo jaku veliku stvar ulaskom u četvrtfinale. Bez obzira na to, želimo još više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova, uvijek jest, ali po prikazanoj igri na ovom Svjetskom prvenstvu s pravom su u toj grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo samo biti pravi, dati maksimum kao što smo dali u svakoj utakmici dosad. Maksimum mogućnosti, odigrati najbolju utakmicu i onda imamo šanse. Da se zadovoljavamo što smo tu, definitivno ne. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog suparnika, ali imamo svoju snagu, vjerujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu", rekao je Luka Modrić.

"Imamo još one tradicionalne utakmice mladih i starih na treninzima. Samo starci sad pobjeđuju. Mislim da je samo jedna utakmica završila neriješeno", dodao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić o izjavi o umjetničkom klizanju

"Ispričavam se zbog svoje izjave o umjetničkom klizanju. Nisam mislio ništa loše, čak sam i pohvalio taj sport koji je težak. Htio sam reći da je u tom sportu bitan dojam, a u nogometu nije", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Borna Sosa konkurirati za sastav protiv Brazila?

"Sosa trenira, oporavio se i konkurirat će za sastav protiv Brazila, koji je favorit u ovoj utakmici", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka, Vinicius je o vama govorio biranim riječima

"Lijepo je čuti kad biranim riječima priča o meni. On je odličan dečko i u super smo odnosu. Igra u velikoj formi i pokazao je da je odličan igrač. Sutra će biti jako teško zaustaviti ga. Suigračima ću savjetovati i pomoći da mu se oteža posao. Svatko se ovdje bori za svoju zemlju", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S čime biste usporedili ovu utakmicu?

"Ovo će biti za nas utakmica kao finale u Rusiji. Mislim da je Hrvatska jedina manja država koja je nakon uspjeha na jednom Svjetskom prvenstvu ponovila uspjeh na drugom. Nećemo na tome stati, želimo ići dalje", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o plesu Brazilaca nakon pogodaka?

"Imaju svoj način veselja i zabave, tu pokazuju momčad, zajedništvo, narav i karakter i to je njihovo pravo. Je li to respekt prema protivniku ili ne, nebitno je. Ne bih volio da moja momčad tako slavi. Ali to je karakter, nacija, takvi su kakvi jesu i to je lijepo", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o momčadi Brazila?

"Nekoliko puta sam igrao s Brazilom, još ih nismo uspjeli pobijediti. Nadam se da će se ta tradicija promijeniti. Brazil na svakoj poziciji ima fenomenalne igrače, to su jedni od najboljih igrača na svijetu. Morat ćemo biti vrlo agresivni, trkački na pravom nivou, ne dati im da se razigraju. To će biti važno kad ne budemo imali loptu, agresvni, čvrsti i ne dati im da se razmašu", rekao je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate Kamerun, koji je jedini pobijedio Brazil?

"Nisam imao priliku gledati tu utakmicu, ali su Brazilci dosta toga promijenili. Nisu igrali s najjačom momčadi, ali mogu složiti dvije top momčadi. Nije to mjerilo, ali je pokazatelj da se i njih može pobijediti", rekao je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se ova utakmica usporediti s Argentinom na prošlom Svjetskom prvenstvu?

"Utakmica s Argentinom bila je drugačija jer nije odlučivala o prolasku. Morat ćemo zaustaviti Neymara, no on ima veću i bolju podršku suigrača nego što je imao tad Messi", rekao je Zlatko Dalić.

Jeste li analizirali utakmicu Brazila i Srbije?

"Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, no onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smijemo upasti u tu nervozu. Moramo biti disciplinirani i čekati priliku", rekao je Dalić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo