'Da je Messi igrao za Šahtar, izbacili bi Barçu!'

'Odlično smo se pripremili za njih, znali smo sve njihove prednosti i mane. Jedino što nam je nedostajalo u igri jest Lionel Messi.

13.4.2011.
22:45
VOYO logo

Prema UEFA-inoj statistici najučinkovitiji igrač Lige prvaka ove sezone nisu Messi, Ronaldo ili Eto'o, nego hrvatski napadač i član Šahtara Eduardo da Silva!

Naime, on je u šest utakmica Lige prvaka ove sezone (253 minute) zabio četiri gola iz samo šest pokušaja, što je 66 posto uspješnosti. Najbliži su hrvatskom reprezentativcu napadač Bayerna Mario Gomez i Intera Samuel Eto'o, čija je realizacija 61 posto (za osam golova trebalo im je osam šuteva prema vratima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvom strijelcu Lige prvaka Lionelu Messiju za devet je golova trebalo 26 šuteva prema golu (34%), a Cristianu Ronaldu je za pet pogodaka trebao 21 udarac (23%).

Eduardo je sa četiri pogotka 8. najbolji strijelac Lige prvaka u ovoj sezoni. Klasu je dokazao i u utakmici protiv Barcelone, iako ga je trener Mircea Lucescu u igru uveo tek u posljednje 32 minute. Barcelona je ipak bila bolja te na Donbass Areni slavila (1:0) Messijevim pogotkom u 43. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7wZaCJmXc2zWgGyD

"Trebalo nam je neko vrijeme da se pokrenemo, ali jednom kad smo to učinili počeli smo dominirati. Znali smo da će biti teško, znali smo da ćemo ih morati odbiti u ranoj fazi. Nakon toga su protivnici pomalo počeli gubiti srčanost, kada su vidjeli da im situacija postaje nemoguća", opisao je trener Barcelone Josep Guardiola te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već tri godine navijam za Šahtar, jako mi se sviđa igra te momčadi. U pitanju je klub koji jako napreduje svake godine, a ja se iskreno nadam da nećemo i iduće godine igrati protiv njega".

Guardiolin kolega s klupe ukrajinske momčadi Mircea Lucescu priznao je da je u Šahtarovoj igri nedostajao samo jedan detalj kako bi eliminirali Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlično smo se pripremili za njih, znali smo sve njihove prednosti i mane. Jedino što nam je nedostajalo u igri jest Lionel Messi. Da je igrao za Šahtar, izbacili bismo Barcelonu", rekao je rumunjski stručnjak.

U detaljnoj UEFA-inoj statistici, uz Eduarda, jako dobro stoji i kapetan Šahtara Darijo Srna. Hrvatski je kapetan s pet asistencija drugi najbolji u toj kategoriji, iza veznjaka Real Madrida Mesuta Özila koji ih ima šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto Srna dijeli u broju pretrpljenih prekršaja. On i napadač Rangersa Steven Naismith čak su 24 puta zaradili prekršaj za svoju momčad.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104120845006 arti-201104120844006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo