STRUČNJAK ZA ENGLESKI NOGOMET / Branko Strupar: 'City je umjetni klub, ali zasluženo slave'

Image
Foto: profimedia

Stručnjak za engleski nogomet Branko Strupar, komentirao je sinoćnji spektakl za Net.hr. Čitav razgovor možete pročitati u tekstu ispod, a osim utakmice i slavlja Građana, objasnio je i vruću temu koja se potegla

11.6.2023.
12:27
profimedia
VOYO logo

Kakva noć za Manchester City. Plavi dio Manchestera slavi povijesni uspjeh svog kluba, nakon što su po prvi put u povijesti osvojili naslov Lige prvaka, svladavši Inter rezultatom 1-0.

Image
GRAĐANI SLAVE /

Manchester City osvojio Ligu prvaka, Inter promašivao nemoguće

Image
GRAĐANI SLAVE /

Manchester City osvojio Ligu prvaka, Inter promašivao nemoguće

City je opravdao ulogu favorita iako je Inter jako dobro stajao na travnjaku, a pogodak odluke zabio je Rodrigo u 68. minuti. Momčad Pepa Guardiole došla je tako do trostruke krune - naslova prvaka Engleske, FA kupa i sad Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar viđenog u Istanbulu, portal Net.hr zamolio je stručnjaka za engleski nogomet Branka Strupara, a razgovor prenosimo u cijelosti:

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Utakmica je bila dosta tvrda. Inter se dosta dobro postavio. Očekivao si da će to za City ići puno lakše, pogotovo kad je izašao zbog ozljede Kevin de Bruyne. Tada sam pomislio kako će regularni dio završiti 0-0. Nisu Građani mogli probiti Interov blok, nisu mogli igrati onu svoju igru kratkih pasova. Imali su taj jalovi posjed, ali nisu mogli kreirati ništa posebno. U biti je ta Cityjeva akcija za gol bila jedina u kojoj je lopta prošla kroz sredinu, jedna povratna lopta i pogodak", objašnjava Branko Strupar i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku tragičar

"Nakon toga, kad pomisliš sad je to to - vatrometRomelu Lukaku je opet bio, nažalost, tragičar. Inter je pogodio prečku i u istom napadu je Lukaku zaustavio udarac suigrača. Zbilja je Inter imao veliki peh da se nije vratio u utakmicu, da nije izjednačio. Što se tiče Cityja, to je momčad koja je zaslužila pobijediti. Sjetimo se samo kako je Arsenal imao veliku nadmoć, bodovnu i sve, ali stigli su ih. Ajde, to finale FA kupa protiv gradskog rivala Uniteda, ali i to su riješili. Bio sam uvjeren da će Manchester City osvojiti Ligu prvaka, samo ne na jedan takav način, na tako težak način. Očekivao sam da će to odraditi puno jednostavnije, Inter je jako dobro stajao na travnjaku ".

Nitko ne bi mogao reći ''A'' da je Inter dobio

Neki nogometni pratitelji na društvenim mrežama tvrde kako je Inter bio bolji i kako su Građani nezasluženo pobijedili...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na osnovu jučerašnjih 90. minuta, nitko ne bi mogao reći da je Inter osvojio Ligu prvaka. Zbilja su jako pametno stajali, bili opasni u kontranapadima, super su izgledali... Uopće nije bila neka nadmoć Cityja. Sjećam se, ne znam u kojoj minuti su Građani imali prvi korner, valjda tamo u drugom poluvremenu, ne znam, šalim se. Hoću reći da City nije dominirao na onaj svoj način na koji to rade inače. Oni kad dominiraju, stalno su tu oko šesnaest metara, imaju kornera pa valjda deset u poluvremenu, u jeku te svoje dominacije. Ovog puta to nije bio slučaj. To me jako iznenadilo. Zato, da je Inter dobio ne bi bilo nezasluženo. I nakon gola su imali dva mrtvaca, ali baš mrtvaca... Da su to zabili, utakmica bi se okrenula."

'Inter je bio blizu, ali promašaji su ih koštali naslova'

Branko Strupar priča i kako bi to bio pozitivni šok za Nerrazzurre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni bi to izgurali do kraja", tvrdi Branko Strupar i dodaje:

"Bili su blizu, ali koštao ih je trenutak nepažnje, samo jedan trenutak nepažnje... Mislio sam kako će se raspasti, ali nisu. Baš su se jako potrošili. Ono što su fulali, morali su zabiti i to ih je koštalo titule".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

Što se tiče igre kapetana Intera Marcela Brozovića, Strupar nam objašnjava kako mu se jako svidjelo to kako su se Marcelo i Hakan Çalhanoğlu nadopunjavali. I Nicolò Barella je uvijek tu opasan.

"Dobro su stajali na terenu. Kad vidiš da City nije mogao razviti svoju igru, bez obzira što je de Bruyne morao izaći, išlo im je teško... Ni blizu onog Cityja kojeg si naviknuo gledati. Imali su sreće, ali sreća ih je valjda ovog puta i morala pomaziti, ako se uzme u obzir da jako jednostavno i lagano dođu do finala, ali onda su gubili, noge su om se odrezale. Jučer nisu uopće tako bili dobri, naravno to je i zasluga Intera, ali osvojili trofej koji su toliko željeli i čekali. Guardiola je to jedino još čekao, htio, trebao u svojem mozaiku uspjeha. Da, ovaj trofej Cityju je baš nedostajao. Nadmoćni su u Engleskoj, najjačoj ligi na svijetu, godinama su u vrhu. I način na koji igraju... Ali, uvijek se nađe neka crna mačka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj Branko, česti sugovornik portala Net.hr, iznio je svoje mišljenje da li navijaju više u gradu Manchesteru za City ili United?

Strupar je igrao u Premiershipu 4 godine (od 1999. do 2003) za Derby County za kojeg je nastupio, prema podacima dostupnim na internetu, 41 put i zabio 16 golova. Zašto vam to navodimo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Man United je uvijek bio nekako više gradski klub'

Naime, potegla se neka priča kako za City u gradu Manchesteru navija više ljudi, a za United uglavnom pridošlice sastrane, tj u okolici. Osobno, potpisnik ovih redaka nema takav dojam i smatra kako ipak više ljudi u Manchesteru navija za United, kao općenito u Engleskoj u odnosu na City, ali možda se nešto posljednjih godina promijenilo. Ili nije... Što misli na ovu temu Branko Strupar, zna li odgovor odnosno relacije, plavi li se grad ili crveni više?

Image
Foto: profimedia

"Mislim da se ipak više crveni nego plavi, ali kad sam ja igrao u Premierligi City je bio u drugoj ligi. Stoga, teško mi je to komentirati. No, nakon dolaska milijardera i šeika, City je postao gigant. Kad je Guardiola došao u klub odjednom su postali nadmoćni, ali to je bila ta kombinacija novca plus znanje Guardiole. Međutim, Man United je uvijek bio nekako više gradski klub. Manchester City je umjetno stvoren klub. Ali, imaju sigurno jako puno navijača. Ne bih se kladio da City ima više navijača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo