BLITZKRIEG U MAKSIMIRU: / Moćni Bayern u tri minute ugasio Dinamove snove

Image

Nogometaši Bayerna svladali su Dinamo s 2:0 u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka. Hrvatskog je prvaka na Maksimru uništio Robert Lewandowski koji je zabio u 61. i 64. minuti.

9.12.2015.
22:42
VOYO logo

DINAMO - BAYERN 0:2

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Antolić, Rog (od 81. Pavičić), Goncalo - Soudani, Ćorić (od 61. Pjaca), Fernandes (od 74. Machado)

BAYERN: Ulreich - Lahm, Benatia (od 46. Boateng), Martinez, Rafinha - Kimmich, Rode, Alonso - Ribery (od 46. Müller), Lewandowski, Green (od 63. Vidal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0:1 Lewandowski (61), 0:2 Lewandowski (64)

Hrvatski prvak se odlično držao sat vremena, a tada je sjajni Poljak Robert Lewandowski u tri minute srušio ambicije hrabrog Dinama. Lewandowski je u 61. minuti zabio za 1:0, a u 64. minuti za 2:0, zabivši u dvije utakmice pet golova Dinamu. Mogao je Bayern doći i do uvjerljivije pobjede, ali Thomas Müller u 87. minuti nije realizirao kazneni udarac, pogodivši vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je otvorio natjecanje u skupini pobjedom protiv Arsenala (2:1), a potom nanizao pet poraza. Vodstvo kluba može utješiti što je Dinamo ove sezone načinio napredak jer je osvojio više bodova nego ukupno u zadnja dva nastupa u elitnom društvu. U sezonama 2011/12 i 2012/13 Dinamo je osvojio jedan od 36 mogućih bodova uz razliku pogodaka 4-36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti put posljednji

Dinamu je ovo bio peti nastup u Ligi prvaka, nikada nije prošao dalje, a četiri puta je bio posljednji. Najbliže prolazu hrvatski prvak je bio u svom premijernom nastupu u LP u sezoni 1998/99 kada su Modri osvojili osam bodova i bili drugi iza Olympiakosa.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je u Pireju deklasirao Olympiacos 3:0, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Olivier Giroud (29, 49, 67-11m). Topnicima je trebala pobjeda od dva razlike jer su u prvom susretu u Londonu izgubili od Grka 2:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SPEKTAKULARNI OKRŠAJ: Evo kako je izgledala velika večer u Maksimiru

Image

SPEKTAKULARNI OKRŠAJ: Evo kako je izgledala velika večer u Maksimiru

Bayern je osvojio prvo mjesto u skupini sa 15 bodova, Arsenal je drugi s devet bodova, koliko ima i Olympiakos na trećem mjestu, a Dinamo je posljednji s tri boda. Bayern i Arsenal su izborili osminu finala, dok Olympiacos seli u Europsku ligu. Za Dinamo je europska priča završila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je u Zagreb stigao bez ozlijeđenih Arjena Robbena, Davida Alabe, Douglasa Coste, Marija Götzea i Juana Bernata. Nije bilo niti suspendiranog Holgera Badstubera, a poštedu je dobio i vratar Manuel Neuer. Thomas Müller, Arturo Vidal i Jerome Boateng utakmicu su započeli na klupi za pričuve.

Müller pokrenuo Bayern

Očekivano Bayern je bio dominantan, no prvu priliku na utakmicu imali su Modri u šestoj minuti. Ćorić je sjajno uposlio Roga, a ovaj produžio za Pivarića koji je dobro pucao, ali je Ulreich obranio. Nakon ubačaja iz kornera zaprijetiio je i Antolić, no Bayernov vratar je bio spreman. Bavarci su prvi put zaprijetili u devetoj minuti, pucao je Ribery, ali je Eduardo obranio. Minutu kasnije Lewandowski je bio u dobroj situaciji, ali nije se najbolje snašao. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Soudani u 26. minuti. Alžirski reprezentativac je izbio sam ispred vratara, ali nije uspio zabiti. Soudani je imao odličnu priliku i sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Ćorić je ubacio iz slobodnog udarca, vratar Bayerna 'odletio' u prazno, ali je Soudani loše pucao glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavu susreta Pep Guardiola je ubacio u igru Müllera i Boatenga i njemački prvak je zaigrao daleko odlučnije. Müller je već nakon tri minute mogao zabiti gol, nakon kornera je pucao, ali lopta je prošla pokraj vratnice. U 55. minuti je zaprijetio i Dinamo. Fernandes je ušao u kazneni prostor i vrlo dobro pucao, ali je Ulreich obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju dominaciju Bayern je okrunio vodstvom u 62. minuti, a pogodak je nakon Müllerova nabacivanja s desnog krila glavom zabio Lewandowski.

Tri minute kasnije sjajni Poljak je zabio i drugi pogodak, prebacivši Eduarda nakon Rodeove asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti Dinamo je mogao smanjiti zaostatak, no Pivarićev udarac je završio na gredi. Četiri minute prije kraja susreta Bavarci su imali sjajnu priliku za treći gol, no Müller je promašio kazneni udarac pogodivši vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo