MUNJE I GROMOVI / Ravno u sridu: 'Ako velikani ne podcjenjuju Ligu nacija, zašto ju podcjenjujemo mi?! Mi smo uvijek najpametniji od svih'

Image
Foto: Igor Kralj i Igor Soban/Pixsell

Zoran Vulić o Ligi nacija i mišljenju nekih kako ovo nije tako bitno natjecanje, Vatrenima i šansama za osvajanje Lige nacija koje ima težinu

25.1.2023.
14:30
Igor Kralj i Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

Proslavljenog hajdukovca i jednog od naših najpoznatijih nogometnih stručnjaka Zorana Vulića, bivšeg nogometaša koji je nastupio u prvoj utakmici naše nogometne reprezentacije ikad, onoj na Maksimiru protiv SAD-a, taj trenutak posebno u karijeri veseli. S time se Zoran posebno ponosi je ta povijesna utakmica 17. listopada 1990. ipak prva za hrvatski reprezentativni nogomet i početak jedne glamurozne priče o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji...

Image
ŽDRIJEB LIGE NACIJA /

Jao, kakav spektakl! Hrvatska doznala protiv koga igra na Final Fouru; Rotterdam će gorjeti

Image
ŽDRIJEB LIGE NACIJA /

Jao, kakav spektakl! Hrvatska doznala protiv koga igra na Final Fouru; Rotterdam će gorjeti

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Zoran Vulić za vrijeme intoniranja 'Lijepe naše' 17. listopada 1990. na Maksimiru. Ponos do neba. Ipak je Hrvatska svetinja.

Igrao za Hrvatsku protiv SAD-a 1990.

Jer, kao što nam je i sam u jednom od ranijih razgovora rekao, trebalo je u tome trenutku naći igrače koji će nastupiti i koji će se odazvati na poziv. On se odazvao i dio je povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je ponosno, bilo je lijepo i bilo je povijesno. Drago mi je da je i moj pokojni otac Ante 1953. igrao za Hrvatsku protiv Indonezije, a igrao sam i ja tako da se nastavila obiteljska tradicija igranja za Hrvatsku", kazat će Zoran Vulić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mateo Kovačić, Luka Modrić i Ivan Perišić

Nazvali smo ga danas kako bi nam dao Zoran Vulić Blitz komentar na polufinala Lige nacija: Hrvatska - Nizozemska i Španjolska - Italija. Vulić se ne slaže s razmišljanjima nekih da Liga nacija i nije tako bitno natjecanje, jer ne daje takvu važnost kao SP ili Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo mišljenje je, doduše, važilo više prije nego što nam je ovo natjecanje postalo drago jer smo počeli u njemu pobjeđivati, jer smo imali ovaj pobjednički, uspješni put nakon teškog poraza na otvaranju u Osijeku protiv Austrije 3-0. Međutim, isto tako, istina da Liga nacija nema tu važnost kao Mundijali ili Eura - iako ga svatko želi osvojiti jer daje ugled i rejting.

'Da igraš na franje, drago to je dobiti...'

"Ma svako natjecanje, pa da igraš na franje, drago ti je dobiti, drago ti ga je osvojiti... Znači, niti jedno natjecanje ne treba podcjenjivati. Ipak, tu su nogometni uglednici, jake i moćne reprezentacije poput Italije, Španjolske i Nizozemske. Ako oni ne podcjenjuju to natjecanje, zašto bi ga podcjenjivali mi. Prema tome, mi smo uvijek najpametniji od svih", rekao nam je Zoran Vulić u svom stilu i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Otom-potom. Nećemo dalje ulaziti u te diskusije. Mislim, jedino malo za nas je negativno u svemu tome što igraš protiv domaćina. Svaki domaćin ima nekakvu prednost radi publike i radi poznavanja stadiona i svega ostalog. Ali, smatram da imamo dosta dobru i kvalitetnu reprezentaciju, a to pokazujemo iz godine u godinu. Svakome se kao takvi možemo suprostaviti - bez obzira doma ili na strani."

Poznati Splićanin nam je objasnio zašto bi Hrvatska mogla otići do kraja u Ligi nacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je bila 2018. druga na svijetu, 2022. treća, a možemo biti i u Ligi nacija jako dobri. To je jedno od natjecanja gdje možeš otići do kraja. Kvalitetu imamo, iskustvo igranja finala i polufinala imamo, prema tome imamo i možemo se nadati. Iako, još jednom ponavljam - nije neuspjeh ako ne osvojimo - velika je stvar da smo među 4 velike nogometne reprezentacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulić je za izjavu Wesleyja Sneijdera u Nyonu, uoči početka izvlačenja, kazao kako Hrvatska ima veliku šansu osvojiti Final Four Lige nacija. Znači da su Vatreni po Sneijderu favoriti.

"Je, gledajte - kad gledamo zadnje SP u Katru - normalno da je hrvatska nogometna reprezentacija papirnati favorit. Ipak smo brončani i bolje plasirani od svih sudionika natjecanja, s tim da Italije nije ni bilo u Katru. Međutim, uvijek ti favoriti ne prolaze onako kako se očekuje od njih. Prema tome, moramo igrati kao da nam je protiv Nizozemske finale. Onda se možemo nadati nečemu. Najvažnije je odigrati prvu utakmicu koja je na svakom turniru, natjecanju - najvažnija! Ne samo to, nego je i najzahtjevnija. S njom puno dobivaš i gubiš. Ako prođemo Nizozemce, onda, bez obzira tko došli - Talijani ili Španjolci - to je onda egal 50 naprema 50 za osvajanje Lige nacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li igra Hrvatske sa SP-a biti dovoljna za osvajanje Lige nacija?

"Zavisi. Svaka utakmica nosi nešto drugačije i neke druge zahtjeve, prema tome još jednom ponavljam - imamo kvalitetnu reprezentaciju - nedavno je bilo SP na kojem smo odigrali odlično i mislim da za nadati se da možemo napraviti korak uspjeh, a za mene bi hiperuspjeh bilo osvajanje Lige nacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo