MRAČNA STRANA NOGOMETA / 'Bio sam na nečem ružičastom': Još jedan bivši igrač iz Serie A priznao uzimanje dopinga

Image
Foto: Profimedia.hr

Ne treba sumnjati kako će ovakvih priznanja i istupa biti još s obzirom na to da je očigledno doping bio sveprisutan u talijanskoj ligi 90-ih godina prošlog stoljeća

18.1.2023.
15:00
Profimedia.hr
VOYO logo

Dino Baggio, bivši reprezentativac Italije i Juventusa, je pričajući o prerano preminulom suigraču i prijatelju Gianluci Vialliju priznao kako je uzimao doping.

"Prerano je otišao. Trebali bismo istražiti što smo uzimali dok smo igrali. Uvijek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke tvari mogu za nas biti loše nakon nekog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima. U devedesetim godinama, kad smo igrali, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome što su uzimali i da im stvara probleme", ispričao je Baggio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska ikona progovorila

Samo dan kasnije u medije je istupio još jedan bivši nogometaš koji je nastupao u tom periodu u Serie A. Nekadašnji rumunjski reprezentativac Florin Raducioiu otvoreno je progovorio o istom problemu.

'"Bio sam na nečem ružičastom, nekoj tekućini. Priznajem, uzimao sam i neke lijekove. Sad ću nazvati doktora koji mi je to davao u Bresciji kako bih saznao više. Nisam znao što uzimam. Uvijek su nam govorili da su to vitamini i šećer. U Milanu smo uzimali neke pilule prije večernjih utakmica", otkrio je Rumunj koji je u karijeri nosio dres Milana, Brescije, Barija i Verone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba sumnjati kako će ovakvih priznanja i istupa biti još s obzirom na to da je očigledno doping bio sveprisutan u talijanskoj ligi 90-ih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo