BILIĆ ODUŠEVIO I AMERIKANCE: / 'On zna kako se bori, igrao je kad se ratovalo diljem Balkana'

Image
Foto: AFP

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić oduševio je ove sezone na klupi West Hama, pa je tako završio i na stranicama uglednog New York Timesa.

26.9.2015.
13:44
AFP
VOYO logo

Sjajan start sezone, u kojima je u gostima rušio velikane poput Arsenala, Manchester Cityja i Liverpoola, lansiralo je Slavena Bilića u orbitu. Ne samo u Engleskoj, već i šire. O njegovim sjajnim uspjesima piše se i s "one strane bare", točnije u uglednom New York Timesu koji donosi tekst pod nazivom: "Želite li slomiti obranu West Hama? Trebat će vam puno sreće!".

U ovom članku New York Times svoje čitatelje upoznaje s londonskim klubom i Bilićem, koji je ove sezone očito specijaliziran za rušenje velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada netko spomene trenera Slavena Bilića i njegov West Ham, te se uz to i dotakne izuzetnih pobjeda protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, ta ti osoba odmah postane zanimljiva", počinje svoju priču New York Times.

Bilić zna što je fight

"Bilić kaže da se njegova momčad bori, a i on sam zna dosta o borbama, dosta o fightu. Bio je igrač Hajduka u Hrvatskoj početkom 90-ih godina kada se ratovalo diljem Balkana i kada je Hrvatska dobila neovisnost", pišu Amerikanci koji za Bilića kažu da je socijalist, gitarist u rock bendu, pravnik i nogometni nomad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegove igre za West Ham od 1996. do 1997., ostavile su dubok trag. Toliko dubok, da kad je West Ham objavio da traži trenera ovog ljeta, on se odmah našao u krugu kandidata. No, nije im bio prva opcija.

Image
Foto: AFP

Bilić, koji tečno govori njemački, talijanski i engleski, znao je da je West Ham lovio puno veća imena od njega. Navodno su u London pokušali dovesti Jurgena Kloppa, Carla Ancelottija, Rafu Beniteza, Davida Moyesa, Unaija Emeryja, Marcela Bielsu, Franka de Boera i Cesarea Prandellija, prije nego si se odlučili za Bilića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham poput ragbijaša Japana

Bilićeve pobjede nad velikanima engleskog nogometa, NY Times uspoređuje sa senzacionalnim slavljem ragbijaša Japana nad Južnoafričkom Republikom i piše kako mu je sljedeća prepreka Norwich protiv kojeg West Ham igra danas od 16 sati.

"Igrač West Hama Mark Noble kaže kako je Bilić napravio dobar posao dovođenjem talentiranih igrača i tako pojačao veznu liniju Čekičara. Da, igrači West Hama bili su zaista dobri te subote kada je pao City, lansirali su se u plavo nebo iznad Manchestera. Bilićevi Čekičari im jednostavno nisu dali igrati. 'Odigrali smo poput nekih luđaka', zaključio je trener".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo