(BE)SMISLENI POTEZ DINAMA? / 'Modri' neočekivano produljili ugovor najskupljem i već odavno otpisanom igraču

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi konkretan potez novog trenera Dinama, Zorana Mamića, čak je pomalo i iznenađujuć

22.7.2020.
8:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nećemo se previše zavaravati, Zoran Mamić jest novi trener Dinama. Iako se priča o nekakvim pregovorima s Matjažom Kekom, Prosinečkim, Halilhodžićem ili kime već, svi ti pregovori uredno propadnu u nekoj fazi i na koncu ostaje samo Mamić.

A prvi konkretan potez novog trenera Dinama, Zorana Mamića, čak je pomalo i iznenađujuć. Naime, trener i sportski direktor Dinama odlučio je produžiti ugovor s odavno otpisanim napadačem Marijom Gavranovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Mario Gavranovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zašto su ga zadržali?

Gavranović već neko vrijeme nije u Zagrebu, Dinamo je odlučio da na njega ne računa u posljednjim utakmicama i ovaj je otišao za Švicarsku. Međutim, Mamić sada 30-godišnjeg napadača vraća s odmora i dogovara s njim novu suradnju do ljeta 2023. godine. Visina plaće za sada nije poznata, ali dvojimo da je onako visoka kao u prethodnom ugovoru (iznosila je oko 800 tisuća eura godišnje).

Na prvu, ovo se možda čini kao besmislen potez trenera Dinama, ali iz našeg kuta gledišta baš i nije. Gavranović je ove sezone, iako je bio pričuvni napadač, zabio sedam golova i još je dva namjestio. Pokazao se izuzetno korisnim u gotovo svim utakmicama u kojima je igrao i realno, iza Brune Petkovića on je daleko najbolji napadač Dinama. A kako Petković katkada zna oscilirati možda Dinamu nije na odmet imati provjereno dobrog golgetera i igrača koji gine svaku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo