ON BI TO HTIO, ALI... / Barcelona ima poseban plan za dovođenje Olma! Ali onda stižu loše vijesti za Dinamo koji ostaje bez milijuna

Image
Foto: Profimedia

Barcelona je sada osmislila plan za dovođenje Olma u kojem se Leipzig ne pita apsolutno ništa

8.1.2023.
11:21
Profimedia
VOYO logo

Nekoliko europskih medija u subotu je objavilo da bi Dani Olmo mogao u ovom prijelaznom roku otići u Chelsea. Najveća želja londonskog kluba je Mihajlo Mudrik, ali bi Ukrajinac više htio otići u Arsenal pa se Olmo nameće kao alternativa.

Engleski Daily Mail piše da je Chelsea već poslao upit Nijemcima za španjolskog reprezentativca koji je u 106 nastupa za Leipzig zabio 19 golova i imao 22 asistencije. Ako se to i ostvari, to bi bila i sjajna vijest za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PONUDA JE POSLANA /

Olmu se smiješi veliki transfer u Englesku, a Dinamo bi mogao zaraditi milijune

Image
PONUDA JE POSLANA /

Olmu se smiješi veliki transfer u Englesku, a Dinamo bi mogao zaraditi milijune

Barcelona ga želi vratiti, ali...

Modri su prodali Olma u Leipzig s ugovornom klauzulom prema kojoj ima pravo na 20 posto profita Leipziga od sljedećeg transfera. Podsjetimo, Leipzig je dosad Dinamu, računajući bonuse, platio između 25 i 30 milijuna eura za Olma.

Međutim, postoji i jedan klub kojem se takav rasplet ne bi svidio. Riječ je o Barceloni, velikanu iz kojeg je Olmo otišao kao slobodan igrač u Dinamo. Katalonci ne kriju da bi ga voljeli vratiti, a posljednjih nekoliko prijelaznih rokova su i pregovarali s Leipzigom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nijednom od tih navrata se nisu uspjeli s njemačkim klubom dogovoriti oko visine odštete i načina otplate, dijelom zato što sami imaju niz financijskih problema, a dijelom zato što Leipzig u pregovorima radi sve da ih oteža i izvuče što više novca za Olma.

Loše vijesti za Dinamo

Barcelona je sada osmislila plan za dovođenje Olma u kojem se Leipzig ne pita apsolutno ništa, javlja španjolski Fichajes. Katalonci su svjesni da Olmu ugovor istječe na ljeto 2024. godine i da je od ljeta ove godine slobodan pregovarati s drugim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je Barcelona krenula u akciju preko agenata bliskih njemačkom klubu kako bi nagovorila Olma da ove zime ne prihvati neku od unosnih ponuda, već da pričeka ljeto te da se tada dogovori s njima. Najveći gubitnik takvog dogovora bio bi Leipzig koji ne bi dobio ni euro odštete, a onda naravno i Dinamo koji ne bi dobio postotak od transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo