'Ako uđemo u Ligu prvaka, ostajem u Dinamu!

'Uđemo li u Ligu prvaka, ja bih više volio ostati. Ne igra se svake godine u Ligi prvaka, bez obzira na osobne ambicije i ponude.

8.7.2011.
22:52
VOYO logo

Kad su se svjetla reflektora na predstavljanju novih Dinamovih dresova ugasila, kapetan plavih Milan Badelj povukao se u mirniji kut te se posvetio utakmici u srijedu, kad u Maksimir dolazi Neftchi. S kojim će plavi i promovirati svoj dres pred navijačima.

"Meni je najljepši baš taj tamni dres za europske utakmice", kaže Badelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda će biti i sretan, vidjet ćemo hoće li biti tako i protiv Azerbajdžanaca.

"Optimističan sam, vjerujem u pobjedu. Trebamo postići što bolji rezultat jer će u uzvratu biti neugodno. Neću govoriti o tome kojim bih rezultatom bio zadovoljan, nikad ne znate kako će se utakmica odvijati", uvijek je oprezan Badelj, koji drži da će novi sustav igre dobro funkcionirati, da su ga svi "ulovili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući utakmice plavih, dojam je da im nedostaju još dvije-tri utakmice za uigravanje.

"Zeznute su pripreme jer su kratke, dobro bi nam došle još dvije prijateljske utakmice, ali nemamo vremena i ne može nam sad to biti nekakvo opravdanje. Za sebe mislim da sam u dobroj formi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone tadašnji trener Zajec govorio je da Badelj sporo ulazi u formu, da je kao dizelaš.

"Tako su prije govorili, to su bile fore. No, dobro se osjećam, ali mislim i da se tako osjeća cijela momčad, mislim da će sve to dobro izgledati. Alispahić i Leko su se sjajno uklopili, Meša je šmeker, tip igrača koji se svuda može dobro snaći, a Leko je jedan od vođa na terenu, pazi na sve".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Kruno Jurčić traži presing, koliko je teško tako igrati?

"Presing je zapravo moderan nogomet. Momčadi koje ga znaju dobro igrati i takve igre stalno ponavljati vrhunske su momčadi. Za to morate znati držati loptu, kad to ne možete, kao mi u igri protiv Villarreala u Španjolskoj, onda niste svježi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je rekao da je logično da Badelj i Sammir odu iz Dinama izbore li plavi Ligu prvaka.

"Uđemo li u Ligu prvaka, ja bih više volio ostati. Ne igra se svake godine u Ligi prvaka, bez obzira na osobne ambicije i ponude. Imao sam osam godina kad je Dinamo igrao u Ligi prvaka, Manchester, Marseille... Ali, sjećam se i naših upozorenja kao Sheriffa, Pjunika...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezgodno je za plave što će samo trening ili dva održati na novom travnjaku koji je sve bliže završetku.

"Nisam još ni stao na njega, nama je važno da bude dobar za pâs-igru. Ali, još nam je važnije da dođu navijači, da se osjećamo kao doma. Sjetimo se kad je posljednji put u Maksimiru bio Hajduk, bilo je dosta ljudi i krenuli smo furiozno, bilo je odlično", ocijenio je Badelj, no nije želio govoriti o broju navijača koje u srijedu očekuje na obnovljenom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da bude uglavnom popunjen. Stadion lijepo izgleda, estetski je dojam kao da ste negdje u Europi".

Sa strane se samo smijuljio mladi Mateo Kovačić. Sve je bliže udarnoj postavi, zna da će dobiti priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, tko ne bi volio igrati u prvoj momčadi, zasad sam na klupi, ali zadovoljan sam, blizu sam", govorio je Kova nakon promocije dresova.

I Jurčić ga je najavio u najužem krugu, među 13-14 igrača koji zasad čine najbolji dio Dinamove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko posudbi, Brazilac Carlos s Dinamom je sporazumno raskinuo ugovor. O Pedru Moralesu se i dalje ništa ne zna, on je i dalje u Čileu i novosti o njemu nema ni sportski direktor Zoran Mamić.

Mlađi Mamić je, pak, izvijestio da će Walid Atta, Šveđanin koji je dosad bio u Lokomotivi, s plavima potpisati petogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107050106006 arti-201107040717006 arti-201107070994006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo