AKO STE SE PITALI...: / Pogledajte koliko će klubovi zaraditi samo prihvaćanjem pozivnice u Superligu

Image

Stotine milijuna trebale bi im sjesti u blagajnu

19.4.2021.
9:48
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, izvijestio je Real Madrid čiji je predsjednik Florentino Perez izabran za čelnog čovjeka tog natjecanja.

Image
UEFA NAJAVILA RIGOROZNE SANKCIJE: /

Modrić, Rebić, Brozović, Perišić i ostali više neće moći igrati za Hrvatsku?

Image
UEFA NAJAVILA RIGOROZNE SANKCIJE: /

Modrić, Rebić, Brozović, Perišić i ostali više neće moći igrati za Hrvatsku?

"Pandemija je otkrila da je potrebna jedna strateška vizija i komercijalni pristup kako bi se povećali vrijednost i dobit", poručio je Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjih mjeseci je održan intenzivan dijalog s krovnim nogometnim organizacijama oko budućeg formata europskih natjecanja. Smatramo da rješenja koja su ponudili regulatori tih natjecanja ne rješavaju fundamentalna pitanja, a ona se odnose na potrebu za ponudom kvalitetnijih utakmica i za dobivanjem dodatnog novca", stoji u priopćenju.

A ugledni NY Times je objavio kako se očekuje da će svaki klub samo prihvaćanjem pozivnice za ulazak u Superligu zaraditi 425 milijuna dolara što dovoljno govori o glavnom motivu pokretanja ove priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromni gubici

Jasno je to iz financijskih podataka koji govore da je 12 klubova potpisnika izgubilo 1,2 milijarde funti u sezoni 2019.-2020., a samo su na posljednja tri mjeseca te sezone utjecala pandemija. Sasvim sigurno ti gubici ove sezone su znatno veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka 12 bogataša izazvala je brojne reakcije.

"Liverpoole, kakva sramota smo postali! Prisjetimo se svih onih koji su prije nas bili u ovom klubu i koji bi bili jednako osramoćeni”, poručio je Jamie Carragher svom bivšem klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je sramotno. Navijač sam Uniteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Uniteda i Liverpoola. Taj Liverpool je klub naroda, klub navijača… United su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu u kojoj ne može ispasti. To je potpuno sramotno”, rekao je bivši igrač Uniteda Gary Neville.

“Vlasnici ovih klubova nemaju nikakve veze s nogometom u Engleskoj. Navijači trebaju zaštitu. Nisam ja protiv novca u nogometu, i ja sam zaradio od nogometa i ulažem novac u nogomet, ali postoje neki principi, treba omogućiti jednom Leicesteru da ide u Ligu prvaka ako osvoji Premierligu. United nije u Ligi prvaka, Arsenal nije u Ligi prvaka, Tottenham nije u Ligi prvaka i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus. Što je previše, previše je”, kazao je bivši igrač Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo