remi belgije i walesa / Nizozemci pregazili Latviju i spasili posao Guusa Hiddinka

Image
Foto: AP Images

U susretu 4. kola A skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine reprezentacija Nizozemske je u Amsterdamu deklasirala Latviju 6-0 ostvarivši drugu pobjedu u skupini.

16.11.2014.
20:31
AP Images
VOYO logo

Reprezentativci Nizozemske na najbolji su mogući način odgovorili na krizu koja se provlačila među njihovim redovima od početka ovog kvalifikacijskog ciklusa i koja je natjerala njihova izbornika Guusa Hiddinka da obeća javnosti ostavku ukoliko ne uspije pobijediti Latvijce. 

Nakon očajnog otvaranja kvalifikacija i samo tri boda u prva tri kola, nizozemski izbornik Guus Hiddink je najavio ostavku ukoliko 'oranje' ne pobijedi Latviju. Igrači su ga spasili ostvarivši uvjerljivu pobjedu, a golove su postigli Robin van Persie (6), Arjen Robben (35,82), Klaas-Jan Huntelaar (42,89) i Jeffrey Bruma (77).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice u ovoj skupini, a sastaju se Češka i Island, te Turska i Kazahstan.

U derbiju skupine B Belgija i Wales su odigrali bez golova čime je Wales zadržao vodeće mjesto na ljestvici sa osam bodova. Izrael je drugi s dva boda manje, ali i susretom manje, dok je Cipar treći također sa šest bodova. Belgija ima pet bodova i na četvrtom je mjestu. Večeras se još sastaju Izrael i Bosna i Hercegovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo