PREGRŠT IZNENAĐENJA / Niz senzacija u Africi, ni Vaha nije uspio

Image

Poznato je svih 16 sudionika afričkog Kupa nacija među kojima, iznenađujuće, neće biti Nigerije, Kameruna, Alžira i Južne Afrike, sudionika posljednjeg svjetskog prvenstva.

10.10.2011.
12:14
VOYO logo

Ove četiri reprezentacije su ukupno osvojile osam kontinentalnih naslova prvaka i još osam puta igrale u finalima, no nisu uspjele izvaditi vizu za skorašnje prvenstvo 'Crnog kontinenta', koji će se od 21. siječnja do 12. veljače 2012. održati u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji.

Bit će to tek drugo prvenstvo Afrike u posljednjih 30 godina na kojem neće biti Kameruna, dok je Nigerija posljednje prvenstvo propustila 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija je osvojila drugo mjesto u skupini B iza Gvineje nakon što je u ključnom susretu za prvo mjesto remizirala protiv Gvineje 2:2 primivši gol u sudačkoj nadoknadi. Kamerun je također osvojio drugo mjesto, i to u skupini E s pet bodova manje od Senegala.

Alžir, koji vodi bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić, bio je tek treći u skupini D iza Maroka i Centralne Afričke Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilhodžić je Alžir preuzeo u lipnju ove godine i vodio je momčad na zadnje dvije utakmice - u Tanzaniji je izvukao bod (1:1), dok je kod kuće pobijedio Centralnu Afričku Republiku 2:0.
Južna Afrika je u skupini G osvojila devet bodova kao i Niger, te Sierra Leone, no u trokutu ove tri ekipa najbolji je bio Niger.

'Bafana Bafana' je u zadnjem kolu mogla izvaditi vizu za završnicu prvenstva, no na svom travnjaku nije uspjela pobijediti Sierra Leone, utakmica je završila bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na afrički Kup nacija izborili su Angola, Bocvana, Burkina Faso, Gana, Gvineja, Obala Bjelokosti, Mali, Maroko, Libija, Niger, Senegal, Sudan, Tunis, Zambija, te domaćini Gabon i Ekvatorijalna Gvineja u kojoj će se 29. listopada u Malabu održati ždrijeb skupina. Naslov prvaka brani Egipat. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo