'LYONSKA ČAJANKA' POPRIMILA MEĐUNARODNE RAZMJERE: / Hillary Clinton stala u obranu američke nogometašice, Britanci bijesni

Image

Supruga bivšeg predsjednika Billa Clitnona na Twitteru iskazala je podršku nogometašici

3.7.2019.
12:34
VOYO logo

Nije to bila "Bostonska čajanka", ali nije bila ni daleko. Američka nogometašica Alex Morgan zabila je gol u utakmici protiv Engleske, a o njenoj se proslavi priča u cijelom svijetu.

Naime, oponašala je pijenje čaja, na što je Britanska reakcija bila žestoka. Nije pomoglo ni to što su Engleskinje promašile penal za izjednačenje, a na kraju su izgubile rezultatom 2:1 te ispale sa Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRITANCI POLUDJELI NA KONTROVERZNU PROSLAVU GOLA: /

'Ovo je objava rata, dao Bog da se ti bahati Amerikanci uguše'

Image
BRITANCI POLUDJELI NA KONTROVERZNU PROSLAVU GOLA: /

'Ovo je objava rata, dao Bog da se ti bahati Amerikanci uguše'

Kako su Britanci sasuli paljbu po jednoj od najboljih nogometašica na svijetu, njoj u obranu stala je jedna od najistaknutijih političarki i nekadašnja kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton. Supruga bivšeg predsjednika Billa Clitnona na Twitteru iskazala je podršku nogometašici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piers Morgan u svom stilu prokomentirao ispijanje čaja

“Oluja u šalici čaja. Piers Morgan, poznati voditelj u Engleskoj i veliki navijač Arsenala, ispalio je kako je čajna proslava gola SAD-a ‘objava rata’ nakon poraza na SP-u”. Konzervativni i hladni Englezi pišu kako nitko nije bolje igrao nogomet u uvodnom krugu grupnog natjecanja na turniru nego Morgan. Njezinih pet golova u demoliranju Tajlanda bili su ujedno i rekordni. Michelle Akers otišla je u povijest, odnosno detronizirana je, a Tajland će još dugo zapamtiti 13:0 poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to bilo malo nepošteno"

“Samo sam pokušavala biti zanimljiva. Očigledno se zabavljamo s proslavama i htjela sam nastaviti zamah.”

U srijedu ujutro engleska verzija “Dobro jutro Hrvatska” (Dobro jutro Britanija) pokazao koliko je pogrešna Morganova tehnika dok je to izvodila, a opet nisu uspjeli, pijuckati iz šalice sa svojim malim prstima. Piers Morgan je opet rekao: “Nitko u Britaniji ne pije s takvim ružicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Podrugljiva priroda upotrebe našeg velikog nacionalne ostavštine i povijesti prošlog vremena naše nacije pijenja čaja kako bi nas bacila u našem trenutku poraza u očaj, bio sam voljan i žarko sam želio da ih pobijedimo kako bismo onda mi mogli imitirati kako jedu Big Macove i velike pomfrite”, spustio je Piers Morgan u svojem komentiranju proslave koja je izazvala pravu buru u javnosti na Otoku. Lianne Sanderson iz Juventusa i ženske nogometne reprezentacije Engleske nazvala je proslavu “neukusnom” dok je u studiju komentirala za poznati beIN Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanderson je rekla: “Očekivao sam da će Alex zgrabiti gol, ali nisam toliko zadovoljna tom proslavom. Možete slaviti kako želite, ali za mene je to malo neukusno, i mislim da to ne mora učiniti. Vjerujem u Amerikance i kako oni slave, ali za mene je to bilo pomalo nepošteno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljice naslova nogometašice SAD plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva nakon što su u utorak u Lyonu u polufinalu svladale Englesku sa 2-1. Za SAD su zabile Christen Press (10) i Alex Morgan (31), dok je Ellen White (19) bila strijelac za Englesku. No, u 84. minuti engleska kapetanica Steph Houghton nije iskoristila penal, njen udarac obranila je vratarka SAD-a Alyssa Naeher.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Amerikanke, trostruke svjetske prvakinje (1991, 1999, 2015), po treći puta zaredom izborile finale, dok će reprezentacija Engleske, čiji je najbolji rezultat treće mjesto na prošlom SP, ponovno igrati za broncu. U srijedu u drugom polufinalu sastaju se Nizozemska i Švedska.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo