BRITANCI POLUDJELI NA KONTROVERZNU PROSLAVU GOLA: / 'Ovo je objava rata, dao Bog da se ti bahati Amerikanci uguše'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Englezi bijesni i sarkastični istodobno prema Alex Morgan i njezinom ispijanju čaja nakon gola ženskoj reprezentaciji na SP-u

3.7.2019.
11:54
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Jedna od najboljih i najljepših nogometašica svijeta, legendarna i od jučer 30-godišnja Alex Morgan, tijekom proslave svog gola u 31. minuti simulirala je ispijanje čaja i tako se narugala čitavoj Britaniji, a i "pokazala kako ne zna piti čaj poput Otočana", javlja najčitaniji britanski tabloid The Sun.

Reakcija izazvala milijune objava na društvenim mrežama

Njezina reakcija izazvala je milijune objava na društvenim mrežama, a žensko finale je u jednom trenutku bio najkomentiraniji događaj na uzavrelom Twitteru. Englezi su njezinu proslavu doživjeli kao klasičnu provokaciju, a američki mediji su njezin potez povezali s Bostonskom čajankom iz 1773. godine koja je bila početak američke revolucije. Podsjetimo, Amerikanci su tog 16. prosinca 1773. godine u luci u Bostonu, u more bacili sav čaj koji je stigao iz istočnoindijske kompanije u znak prosvjeda zbog nametnutih poreznih zakona od strane Engleske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JEDNA OD NAJBOLJIH I NAJLJEPŠIH NOGOMETAŠICA SVIJETA NARUGALA SE CIJELOJ BRITANIJI: /

Proslavom podigla prašinu

Image
JEDNA OD NAJBOLJIH I NAJLJEPŠIH NOGOMETAŠICA SVIJETA NARUGALA SE CIJELOJ BRITANIJI: /

Proslavom podigla prašinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piers Morgan u svom stilu prokomentirao ispijanje čaja

"Oluja u šalici čaja. Piers Morgan, poznati voditelj u Engleskoj i veliki navijač Arsenala, ispalio je kako je čajna proslava gola SAD-a 'objava rata' nakon poraza na SP-u". Konzervativni i hladni Englezi pišu kako nitko nije bolje igrao nogomet u uvodnom krugu grupnog natjecanja na turniru nego Morgan. Njezinih pet golova u demoliranju Tajlanda bili su ujedno i rekordni. Michelle Akers otišla je u povijest, odnosno detronizirana je, a Tajland će još dugo zapamtiti 13:0 poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Američka zvijezda Morgan trolla cijelu englesku naciju'

"Američka zvijezda Morgan trolla cijelu englesku naciju nakon što je slavila 'ispijajući čaj' u polufinalu SP-a. Piers je tweetao kako to "graniči s izjavom o ratu" kao odgovor na to da je voditeljica Fox Newsa Martha MacCullum objavila da "to samo izgleda nepristojno", prije nego što je dodala: Dao Bog da se ti bahati Amerikanci uguše". Morgan se zamjerilo i to da nema dobru tehniku ispijanja čaja, a još se tome "sprda". No, Morgan im se usprotivila, rekavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo sam pokušavala biti zanimljiva'

"Samo sam pokušavala biti zanimljiva. Očigledno se zabavljamo s proslavama i htjela sam nastaviti zamah."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu ujutro engleska verzija "Dobro jutro Hrvatska" (Dobro jutro Britanija) pokazao koliko je pogrešna Morganova tehnika dok je to izvodila, a opet nisu uspjeli, pijuckati iz šalice sa svojim malim prstima. Piers Morgan je opet rekao: "Nitko u Britaniji ne pije s takvim ružicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podrugljiva priroda upotrebe našeg velikog nacionalne ostavštine i povijesti prošlog vremena naše nacije pijenja čaja kako bi nas bacila u našem trenutku poraza u očaj, bio sam voljan i žarko sam želio da ih pobijedimo kako bismo onda mi mogli imitirati kako jedu Big Macove i velike pomfrite", spustio je Piers Morgan u svojem komentiranju proslave koja je izazvala pravu buru u javnosti na Otoku. Lianne Sanderson iz Juventusa i ženske nogometne reprezentacije Engleske nazvala je proslavu "neukusnom" dok je u studiju komentirala za poznati beIN Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanderson je rekla: "Očekivao sam da će Alex zgrabiti gol, ali nisam toliko zadovoljna tom proslavom. Možete slaviti kako želite, ali za mene je to malo neukusno, i mislim da to ne mora učiniti. Vjerujem u Amerikance i kako oni slave, ali za mene je to bilo pomalo nepošteno."

Braniteljice naslova nogometašice SAD plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva nakon što su u utorak u Lyonu u polufinalu svladale Englesku sa 2-1. Za SAD su zabile Christen Press (10) i Alex Morgan (31), dok je Ellen White (19) bila strijelac za Englesku. No, u 84. minuti engleska kapetanica Steph Houghton nije iskoristila penal, njen udarac obranila je vratarka SAD-a Alyssa Naeher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tako su Amerikanke, trostruke svjetske prvakinje (1991, 1999, 2015), po treći puta zaredom izborile finale, dok će reprezentacija Engleske, čiji je najbolji rezultat treće mjesto na prošlom SP, ponovno igrati za broncu. U srijedu u drugom polufinalu sastaju se Nizozemska i Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo