Koga će Hrvatska dobiti? / Modrić i ekipa se ne opterećuju ždrijebom, samo da ne putuju daleko

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Daljine između gradova u nekim su skupinama ogromne. Eto, ne bih volio da moramo puno sati provesti u avionima jer to remeti i trening, i pripreme', rekao je Pletikosa.

6.12.2013.
9:07
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Danas će se saznati koga će ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva namijeniti kao protivnike hrvatskoj reprezentaciji.

"Osobno sam presretan što se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nakon što smo propustili SP 2010. u Južnoj Africi, još jedno propuštanje svjetskog summita bilo bi loše za ovu generaciju, a pogotovo za hrvatski nogomet", rekao je Luka Modrić nakon treninga u Realovu kampu u Valdedebasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s drugim reprezentativcima i svi smo više-manje istog stava, a to je da se ne treba opterećivati ždrijebom, na njega se ionako ne može utjecati. Bit će kako mora biti, najvažnije je da je Hrvatska u bubnju, a onda ćemo na utakmicama pokazati najbolje od sebe, svejedno protiv koga igramo. I da, ako bih nešto posebno htio, onda je to skupina u kojoj će putovanja u mjesta odigravanja utakmica biti što kraća. Najgore bi bilo ući u onu skupinu gdje se na svaku od tri utakmice putuje po tri-četiri tisuće kilometara", dodao je Modrić.

"Daljine između gradova u nekim su skupinama ogromne. Eto, ne bih volio da moramo puno sati provesti u avionima jer to remeti i trening, i pripreme. Posebne želje u ždrijebu nemam, možda onako tipično, bilo bi dobro izbjeći Brazil i Argentinu te top europske reprezentacije. Sa svima drugima možemo ravnopravno u borbu za pobjedu, iako ni velikima s nama ne bi bilo nimalo lako", izjasnio se Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da me jako zanima koga ćemo dobiti u skupini u Brazilu, ali, iskreno rečeno, do epiloga ždrijeba malo o tome razmišljam. Mislim da je najvažnije što smo se plasirali, a na ždrijeb ionako ne možemo ništa utjecati. Koga god dobijemo, morat ćemo dati svoj maksimum, i to je to", rekao je Mateo Kovačić nakon što je sjajnim potezima protiv Islanda na Maksimiru oduševio suigrače, a u Milanu je koncentriran na klupske obaveze u Interu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo