LONDONSKI DERBI / Mlada engleska zvijezda režirala veliki preokret Spursa

Image
Foto: AP

Na ljestvici vodi Chelsea s 53 boda, City je drugi s 48, United treći s 43, koliko ima i četvrtoplasirani Tottenham, dok je Arsenal ostao šesti s 42 boda.

7.2.2015.
15:50
AP
VOYO logo

U londonskom derbiju Tottenham je u subotu na svom stadionu pobijedio Arsenal sa 2-1, vodeći Chelsea je upisao pobjedu protiv Aston Ville, a drugoplasirani Manchester City je kiksao protiv slabašnog Hulla i sada zaostaje sedam bodova za Chelseajem.

Tottenham je u drugom dijelu uspio preokrenuti vodstvo Arsenala iz 11. minute kada je strijelac bio Mesut Ozil. Junak pobjede bio je dvostruki strijelac Harry Kane. On je u 56. minuti natrčao na odbijenu loptu i izjednačio, a u 86. minuti je udacem glavom donio pobjedu Tottenhamu. Trener Arsenala Arsene Wenger neće po dobrome pamtiti svoju jubilarnu 700. utakmicu u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Chelsea je u gostima svladao Aston Villu sa 2-1, a pobjednički gol postigao je Branislav Ivanović u 66. minuti. S druge strane Manchester City je na domaćem terenu neočekivano kiksao protiv Hulla, kod kojeg je Nikica Jelavić ostao na klupi za pričuve. Hull, koji se bori za opstanak, poveo je u 35. minuti golom Davida Meylera, a Manchester City je do poravnanja stigao tek u sudačkoj nadoknadi pogotkom Jamesa Milnera (90+2).

U dvoboju momčadi koje se bore za opstanak Leicester je kod kuće izgubio od Crystal Palacea sa 0-1 golom Joea Ledleya (55), te je na posljednjem mjestu Premier lige. Andrej Kramarić dobio je skromnu minutažu, za Leicester je igrao od 71. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Queens Park Rangers, koji je ostao bez trenera Harryja Redknappa, na domaćem je terenu izgubio od Southamptona sa 0-1, a u sudačkoj nadoknadi zabio je Sadio Mane (90+3). Niko Kranjčar ostao je na klupi za pričuve QPR-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo