Kakva šteta! Fenomenalni Hrvat razbijen u finalu

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez naslova na ATP turniru iz serije 500 u Rotterdamu. U finalu ga je nakon samo jednog sata i 15 minuta igre savladao Tomaš Berdych sa 6:4, 6:2.

16.2.2014.
16:28
VOYO logo

Do ovog susreta Čilić je imao devet vezanih pobjeda, što je niz započet na Zagreb Indoorsu.

U Rotterdamu je između ostalih savladao Jo-Wilfrieda Tsongu i Andyja Murraya, ali protiv trećeg nositelja Berdycha nije išlo. Čeh je iskoristio čak tri od četiri break-lopte, dok je hrvatski tenisač propustio iskoristiti sve tri svoje prilike na suparnikov servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo sedmi međusobni meč ove dvojice tenisača i peta pobjeda Berdycha koji je tako osvojio svoj prvi naslov nakon listopada 2012. (Stockholm) i ukupno deveti u karijeri.

Čiliću je ovo bio 19. finale u karijeri, a ostao je na 10 osvojenih naslova. Svih 10 naslova osvojio je na turnirima iz serije ATP 250.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović nije uspio osvojiti ATP turnir iz serije 250 u Memphisu koji se igrao na tvrdoj podlozi. Bolji od njega u finalu bio je Japanac Kei Nishikori sa 6-4, 7-6(0).

Nishikori, 16. tenisač ATP ljestvice, u Memphisu je postavljen za prvog nositelja, a na putu do četvrtog naslova u karijeri izgubio je tek jedan set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo njihov treći međusobni ogled i prva pobjeda Nishikorija. Do iste je stigao nakon jednog i pol sata igre. Japanac je iskoristio jednu od devet break-lopti izborenih tijekom susreta, dok zagrebački tenisač nije iskoristio niti jednu od dvije koliko je izborio.

Ukupno je Karlović ispalio 20 asova, ali mu je servis zakazao u tie-breaku drugog seta u kojem je ostao bez osvojenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Div" sa Šalate je ostao na pet osvojenih naslova u karijeri iz devet finala. Posljednji je osvojio prošle godine u Bogoti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo