USPJEH KARIJERE / Ljubičić pobijedio Roddicka i osvojio Indian Wells

Image

Hrvatski je tenisač u samo tjedan dana pobijedio tri igrača plasirana među deset najboljih na svijetu. To je rezultiralo osvajanjem naslova na jakom turniru u Indian Wellsu.

21.3.2010.
23:26
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobjednik je velikog ATP turnira u Indian Wellsu - u finalu sa 7-6 (3), 7-6 (5) svladao je Amerikanca Andyja Roddicka za dva sata i sedam minuta igre. To je deseti ATP naslov za Ljubičića, ali prvi na nekom od turnira iz "masters serije".

Bio je ovo 11. međusobni susret Ljubičića i Roddicka i četvrta pobjeda hrvatskoga igrača. Tijekom čitavog meča nijedan igrač nije izgubio svoj servis - Ljubičić je spasio šest, a Roddick tri "break-lopte" suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedine tri "break-lopte" u meču Ljubičić je imao odmah u prvoj igri kada je stigao do 0-40 na Roddickov servis, ali Amerikanac je svaki put ubacio prvi servis i uspio se izvući. Kod vodstva Roddicka od 2-1, Ljubičić je bio suočen sa 0-40, ali i on se iz neugodne situacije izvukao odličnim servisima. Hrvatski je tenisač do kraja prvoga seta morao spašavati još jednu "break-loptu", koja je ujedno bila i set-lopta za Roddicka kod rezultata 4-5, ali i nju je spasio pobjedničkim servisom.

U "tie-breaku" prvoga seta Ljubičić je od početka preuzeo inicijativu ostvarivši "mini-break", te povevši sa 3-0. Kada je osvojio još jedan poen na Roddickov servis kojim je poveo sa 6-3, bilo je jasno da će prvi set pripasti njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je u "tie-breaku" drugog seta poveo sa 6-2, ali je realizirao tek četvrtu meč-loptu. Na prvu je napravio dvostruku servis pogrešku, potom je Roddick dva puta odlično odservirao, no kada je po drugi put imao servis za meč, Ljubičić nije dopustio daljnju dramu. Pogodio je sjajan dijagonalni servis kojega Roddick nije uspio vratiti te je Ljubičić s podignutim rukama okončao tjedan u kojemu je svladao tri igrača iz prvih 10 na svijetu, nakon Đokovića i Nadala, bio je uspješniji i od Roddicka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo