PRVI PORAZ U SEZONI / LA Lakersi pali u Denveru

Image

Momčad Denvera slavila je 11:112. Boston je po drugi puta pobijedio Miami, ovaj put pred svojim gledateljima 112:107.

12.11.2010.
9:10
VOYO logo

Poraz i to prvi ove sezone doživjeli su Los Angeles Lakersi na gostovanju u Denveru. Domaćin je slavio 118:112 uz 32 koša i 13 skokova Carmela Anthonyja. Nene Hilario je dodao 18, a Ty Lawson 17 koševa u petoj pobjedi Denvera ove sezone.

U gostujućim redovima najbolji su bili Kobe Bryant sa 34 koša i Pau Gasol sa 17 koševa i 20 skokova. Lakersi su pokušali otvoriti sezonu sa devet uzastopnih pobjeda što im nije uspjelo od 1997. godine, no zapeli su baš u devetoj utakmici nakon osam uzastopnih pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryantu ostaje utjeha da je u ovoj utakmici postao najmlađi igrač u povijesti lige koji je stigao do 26.000 koševa. Bryantu je to uspjelo sa 32 godine i 80 dana popravivši dosadašnji rekord Wilta Chamberlaina za 34 dana.

Drugi put ove sezone Boston Celtic je zaustavio Miami Heat predvođen LeBronom Jamesom. Na otvaranju 65. NBA sezone Celticsi su u svom Boston TD Garden slavili 88:80, a noćas su u American Airlines Areni bili bolji 112:107.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami je uništio Ray Allen ubacivši 35 koševa, Paul Pierce je dodao 25 koševa, Kevin Garnett 16 koševa i 13 skokova, a Rajon Rondo osam koševa i čak 16 asistencija. Miamiju nije pomogla niti odlična večer Jamesa koji je ubacio 35 koševa, uz 10 skokova i 9 asistencija.

Ostatak društva je podbacio. Posebice Chris Bosh i Dwyane Wade koje su američki novinari zajedno s Jamesom prozvali "Big Three". Bosh je postigao 15 koševa, a Wade osam koševa uz šut 2-12 i čak 6 izgubljenih lopti. Uoči početka sezone Heat je gurnut u krug najvećih kandidata za osvajanje naslova prvaka, no sezonu su otvorili s pet pobjeda i četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve utakmice nam najbolje otkrivaju gdje smo. Očito je da još uvijek nismo posložili sve kockice," bio je iskren James, te dodao: "Imamo iznimno talentiranu momčad, no među igračima još nema prave kemije, a ona ne nastaje preko noći. Treba biti strpljiv." S njim se složio i trener Erik Spoelstra.

"Nema razloga za paniku. Bila je ovo neizvjesna utakmica koja je na koncu otišla na stranu suparnika, no tek je početak sezone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Bostona sasvim logično vlada odlično raspoloženje. Celticsi imaj skor 7-2 i vodeća su momčad Istočne konferencije.

"Ray je bio sjajan. U ključnim trenucima utakmice vukao je savršene poteze. Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali na vrlo neugodnom gostovanju," kazao je Bostonov trener Doc Rivers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina utakmica večeri koja je bila lišena rezultatske neizvjesnosti bio je ogled Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa u kojem su Bullsi slavili sa 30 koševa razlike (120:90). Luol Deng sa 26 i Derrick Rose sa 22 koša predvodili su pobjedničku momčad, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Montana Ellis sa 24 i Stephen Cury sa 17 koševa.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo