ABA liga / Zadar na krilima Božića i Littlea u raspucanoj utakmici svladao Cibonu

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Od samog početka utakmice gledali smo dosta izjednačenu igru te se moglo vidjeti da će pobjednika odlučivati nijanse

9.2.2019.
23:09
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Pravu košarkašku poslasticu priredili su košarkaši Zadra i Cibone u Višnjiku u 19. kolu ABA lige. u raspucanoj utakmici domaćini su slavili s 95:91 i tako upisali svoju sedmu ovosezonsku pobjedu u regionalnoj ligi.

Od samog početka utakmice gledali smo dosta izjednačenu igru te se moglo vidjeti da će pobjednika odlučivati nijanse. Prva četvrtina završila je rezultatom 22:22, dok su na poluvrijeme Zadrani, ponajviše zahvaljujući Vaughnu i Littleu otišli s jednim poenom prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su u trećoj četvrtini malo povećati prednost, no pred kraj susreta Cibosi su "zagrizli". Markota, Novačić i Rogić odradili su svoje šuterske dionice, ali obrana zagrebačke momčadi nije najbolje fonkcionirala dok se na kraju nisu prebacili u zonu pa su Zadrani zaradili vrijednu pobjedu, drugu u nizu u ABA ligi.

Najbolji je u momčadi Zadra bio Mario Little s 20 poena uz četiri asistencije, a pratio ga je Luka Božić sa 17 poena. U Ciboninim redovima najviše je poena (21) stavio Damir Markota, a upisao je i tri skoka te pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani su se pozicionirali na sedmo mjesto u ABA ligi s jednakim brojem pobjeda kao Cibona i Mornar, dok je najbolja hrvatska momčad u regionalnog ligi Cedevita koja je na trećem mjestu s omjerom 13-5.

ABA liga, 19. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar - Cibona 95:91

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo