OBJAVIO ESPN / Edwards najbolji od 'preživjelih' u doigravanju: Dončić ispred sebe ima veliki izazov

Image
Foto: Profimedia

Uz spomenuti dvojac pri samom vrhu su igrači Bostona Jayson Tatum i Derrick White

21.5.2024.
11:19
Profimedia
VOYO logo

Američka medijska mreža ESPN objavila je nakon završenih konferencijskih polufinala u NBA ligi najbolje pojedince tijekom odrađena dva kruga doigravanja.

Image
KRAJ PRIČE /

Jokićevi Nuggetsi neće braniti naslov: U odlučujućoj utakmici prokockali 20 poena prednosti

Image
KRAJ PRIČE /

Jokićevi Nuggetsi neće braniti naslov: U odlučujućoj utakmici prokockali 20 poena prednosti

U svom odabiru vodio se ESPN raznim statističkim pojedinostima kao što su mjerenje obrambene i napadačke učinkovitosti igrača u usporedbi s prosjekom lige, doprinosu ukupnom postotku pobjeda vlastite momčadi, pojedinačnim dosezima i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačno gledano dvojica najboljih u doigravanju ispali su iz utrke za naslov prvaka. Najbolji je Nikola Jokić, igrač Denvera koji neće obraniti titulu od prošle sezone, a na drugom je mjestu Shai Gilgeous-Alexander, vođa Oklahoma Cityja, koji je zapeo u polufinalu Zapada protiv Dallasa.

Od 'preživjelih' igrača po ESPN-u je trenutačno najbolji član Minnesote Anthony Edwards. Slijedi ga krilni igrač Bostona Jayson Tatum pa prvo ime Dallasa Luka Dončić te još jedan igrač Bostona, Derrick White. Iza Whitea je najbolji igrač Indiane Tyrese Haliburton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u pitanju Edwards, posebno se ističe serija u kojoj je njegova Minnesota s 4-3 izbacila prvaka Denver. Premda je u zadnjem ogledu te serije Edwards postigao tek 16 poena u prosjeku je protiv Denvera bio na impresivnih 27,7 poena po utakmici uz 5,7 asistencija i 5,1 skokova.

Image
Foto: Profimedia

Minnesoti slijedi finale Zapada protiv Dallasa, a jednu od najslabijih izvedbi ove sezone Edwards je imao upravo protiv teksaške momčadi kada je sredinom prosinca postigao tek devet poena uz šut 3-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednim dijelom se ta serija može opisati i kao dvoboj Edwardsa i Luke Dončića za kojeg ESPN navodi kako će mu biti veliki izazov igranje protiv najbolje obrambene momčadi lige. Iako Minnesota nosi taj epitet protiv tog suparnika Dončić je ove sezone također bio upečatljiv, prosječno je protiv Minnesote postizao 36,5 poena po utakmici uz 10,5 asistencija.

Uz spomenuti dvojac pri samom vrhu su igrači Bostona Jayson Tatum i Derrick White. I dok je Tatumova pozicija pri vrhu bilo kakvog redoslijeda logična, Derrick White od dolaska u Boston iz San Antonija igra 'ispod radara', ali u velikom broju važnih susreta momčad najbolje reagira kada je on na parketu, a svom sastavu doprinosi u svim statističkim kategorijama. U finalnoj seriji Istoka protiv Indiane bit će itekako važna i njegova obrambena uloga na Haliburtonu, prvoj zvijezdi Indiane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo