NBA SPEKTAKL / Wemby s drugog planeta, Babo pao kontroverznom odlukom sudaca u zadnjoj sekundi

Image
Foto: Profimedia
13.2.2024.
10:52
Profimedia
VOYO logo

Fantastični mladi Francuz Victor Wembanyama koji je tek prije mjesec dana napunio 20 godina sve više postaje jedan od glavnih atrakcija NBA-a. U pobjedi njegovog San Antonija nad Torontom 122:99, popularni Wemby ostvario je pothvat za povijest NBA lige.

Image
LUKA SE POIGRAVAO /

Dončić sjajnim potezima 'razbijao' Knickse: Šarić dobar za Warriorse

Image
LUKA SE POIGRAVAO /

Dončić sjajnim potezima 'razbijao' Knickse: Šarić dobar za Warriorse

Za 29 minuta provedenih na parketu zabio je 27, uz pet asistencija, 14 skokova, 10 blokada i dvije ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wembanyama je postao prvi igrač nakon više od tri godine koji je do triple-doublea došao s 10 blokada i koji je imao 10 blokada na utakmici. Oboje je zadnji prije Wembanyame napravio Clint Capella za Atlantu protiv Minnesote 22. siječnja 2021. Ovo je Wembyju drugi triple-double sezone. Prvi je bio u siječnju protiv Detroita, ali zanimljivo, tada bez ijedne blokade", istaknuli su iz NBA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja dvojica koja su se mogla pohvaliti s učinkom 25/10/5/10 u NBA-u bili su legendarni Hakeem Olajuwon i David Robinson. Treba spomenuti i kako nitko do ovog sjajnog rookiea nije ovakvoj partiji dodao i dvije trice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju večeri košarkaši Milwaukeeja su na domaćem parketu s uvjerljivih 112:95 pobijedili Denver. Sjajan je za Milwaukee bio Giannis Antetokounmpo ubacivši 36 uz pet asistencija, 18 skokova, tri ukradene lopte i dvije blokade. Za Denveru je Nikola Jokić zabio 29 uz osam asistencija i 12 skokova.

Bojan Bogdanović odigrao je svoju drugu utakmicu za New York Knickse nakon razmjene iz Detroit Pistonsa. Njegova momčad je izgubila u Houstonu 105:103 nakon kontroverzne sudačke odluke u posljednjim sekundama utakmice. Hrvatski košarkaš je utakmicu započeo na klupi, a odigrao je ukupno 23 minute. Zabio je 15 uz četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici kod rezultata 103:103, Rocketsi su imali posljednji napad koji su Knicksi dobro branili ispod koša i zatvorili prodor te je lopta na kraju završila kod Aarona Holidaya nakon lošeg dodavanja. On je u zadnjoj sekundi s deset metara šutirao praktično s jednom rukom, a u blok mu je skočio Brunson. Sudac je dosudio prekršaj i tako dao tri slobodna bacanja domaćinima. Holiday je zabio dva od tri slobodna bacanja i donio pobjedu svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od sat vremena kasnije, NBA dužnosnik Ed Malloy, koji je bio šef ekipe na utakmici, priznao je novinarima da su suci pogriješili: "Dodir koji se dogodio nakon izbacivanja lopte je slučajan i marginalan u odnosu na pokušaj udarca. To nije trebalo suditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas je dobio Washington 112:104 za petu pobjedu u nizu. U tom je dvoboju 'triple-double' ostvarenje imao Slovenac Luka Dončić koji je ubacio 26 uz 15 asistencija i 11 skokova. Isti broj koševa za Dallas ubacio je i Kyrie Irving.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo