KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA / Veličanstveni Bojan Bogdanović protiv svoje bivše momčadi Utah Jazza odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u NBA ligi ikad: Utrpao je 36 poena u porazu nakon produžetka

Image
Foto: Profimedia

Bojan Bogdanović zabio je 36 poena u Salt Lake Cityu. Utah je nakon produžetka pobijedio Pistonse 154-148

4.1.2024.
6:26
Profimedia
VOYO logo

Bojan Bogdanović, najbolji hrvatski košarkaš, zajedno s igračem s klupe Utah Jazza Jordanom Clarksonom, svojim bivšim suigračem, bio je prvo ime lude utakmice u Salt Lake Cityju između domaćeg Jazza i najgore momčadi NBA lige - Detroit Pistonsa. Publika je mogla uživati u pregšt poena i atraktivnih poteza oba igrača jutros po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Babo upravo iz Utahe došao u Detroit, bio je jako motiviran da se svojoj bivšoj publici predstavi u najboljem izdanju. I to je napravio na način da je odigrao, prema broju poena, jednu od svojih najboljih utakmica ikad u NBA ligi. Sigurno najbolju ove sezone. Samo pogledajte ovu tricu u clutch timeu, pri rezultatu 135-132 za Utah 14.9 sekundi prije kraja osnovnog dijela i sve će vam biti jasno... OVDJE možete vidjeti Babu snajpera, a OVDJE nevjerojatnu završnicu osnovnog dijela utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAPA DO PODA, MAJSTORE /

Detroit Pistonsi na krilima čudesnog Bojana Bogdanovića prekinuli katastrofalan niz, pogledajte kako je 'Babo' briljirao

Image
KAPA DO PODA, MAJSTORE /

Detroit Pistonsi na krilima čudesnog Bojana Bogdanovića prekinuli katastrofalan niz, pogledajte kako je 'Babo' briljirao

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod rukometaša na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Utakmica je završila 154-148 nakon produžetka, a Bogdanović i Clarkson ubacili su svaki po 36 poena (Bojan je imao i 8 trica iz petnaest pokušaja, šutirao iz igre 13-26 i ostvario jednu ukradenu loptu). Bila je ovo utakmica s najviše poena ove noći u NBA ligi, uz sraz Phoenix Sunsa i Los Angeles Clippersa, u kojem su Clippersi dobili 131-122, a Paul George ubacio 33 poena. Ivica Zubac je postigao samo 6 poena uz 2 skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Od kad se početkom prosinca prošle godine vratio na parkete, samo je jednom Bogdanović u 15 odigranih susreta, s ovim, postigao više od 30 poena. Rekord sezone mu je bio 33 protiv Philadelphije. Trenutno je na prosjeku od 19.2 poena, 3.6 skokova i 2.7 asistencija po utakmici. Od ostalih statističkih podataka vezanih za utakmicu, za spomenuti kako je Bogdanović, uz 36 poena, imao još i 7 skokova i 5 dodavanja, a sve to je napravio za 43 minute na parketu. Clarkson je 29 od svojih 36 poena zabio u drugom dijelu.

Jazz je pobijedio devet od zadnjih 12 susreta, što je njihov najbolji dio sezone prije nego istočne turneje u Bostonu, Philadelphiji i Milwaukeeju, što će za njih biti pravi izazov. Markkanen i Alec Burks razmijenili su trice u zadnjih 5 sekundi regularnog dijela i poslali utakmicu u produžetak, gdje su Jazz konačno iskontrolirali susret ​​i poslali Pistonse do 30. poraza u posljednjih 31 odigranu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jazz je vodio 95-92, ali Pistonsi nisu odustajali i poveli su 112-104 početkom četvrte četvrtine zahvaljujući Burksu, koji je imao 10 poena u posljednjih 2:41 minute treće četvrtine i Bogdanovića, koji je postigao sedmu tricu.

Slovensko košarkaško čudo Luka Dončić odigrao je novu sjajnu utakmicu i s 41 košem, šest skokova i pet asistencija predvodio Dallas Maverickse do pobjede 126:97 protiv Portland Trail Blazersa. Bila je to sedma ovosezonska utakmica Dončića u NBA ligi s 40 ili više koševa. Po tome je ovosezonski rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa Mavsa odigrao je tek 30 minuta, no i to mu je bilo dovoljno da napuni koš suparnika opet zaradi naslovnice košarkaških rubrika na portalima i u novinama. Posebno je bio impresivan u prvom poluvremenu, ubacivši 30, a u njemu je odličan bio i Kyrie Irving. Njih su dvojica u prve dvije četvrtine zajedno ubacili 52 poena, odnosno pet više od cijele momčadi Blazersa. Irving je susret završio s 29 koševa, devet skokova i pet asistencija. Ni Dončić ni Irving nisu igrali u posljednjoj četvrtini. OVDJE pogledajte predstavu Luke Dončića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo