KAPA DO PODA, MAJSTORE / Detroit Pistonsi na krilima čudesnog Bojana Bogdanovića prekinuli katastrofalan niz, pogledajte kako je 'Babo' briljirao

Image
Foto: Profimedia

Pistonsi su pobjedom nad Torontom prekinuli rekordni niz od 28 poraza u NBA ligi

31.12.2023.
8:09
Profimedia
VOYO logo

Bojan Bogdanović vodio je svoje Detroit Pistonse do pobjede nad Toronto Raptorsima 129:127 i prekida rekordnog crnog niza od 28 uzastopnih poraza u NBA ligi.

Image
MONSTRUOZNO /

Kakva noć Ivice Zubca: Naš majstor odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA-u i deklasirao najboljeg obrambenog igrača lige

Image
MONSTRUOZNO /

Kakva noć Ivice Zubca: Naš majstor odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA-u i deklasirao najboljeg obrambenog igrača lige

'Babo' je za Pistonse u 36 minuta na parketu ubacio 19 koševa i dodao 7 skokova i 3 asistencije, a sedam sekundi prije kraja pogodio je jedno od dva slobodna bacanja zahvaljujući čemu je njegova ekipa otišla na nedostižnih plus pet. OVDJE možete vidjeti neke od Bogdanovićevih najboljih poteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistonsi su okončali grozan niz od 28 uzastopnih poraza, najdulji niz poraza u jednoj sezoni u povijesti NBA lige. Detroit dijeli neslavni rekord sa Sixersima, ali oni su 28 utakmica zaredom izgubili od ožujka do studenog 2015., u dvije sezone, a pobjedom protiv Toronta Pistonsi su spriječili da postanu apsolutni negatvni rekorderi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Bogdanovića je u pobjedničkoj ekipi učinkovitiji bio samo Cade Cunningham, heroj pobjede Pistonsa, koji je utakmicu završio s učinkom od 30 poena, 12 asistencija tri skoka.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Najbolji igrač Raptosa bio je Pascal Siakam koji je s 35 poena bio najučinkovitiji igrač utakmice, a Dennis Schröder ubacio je 30 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericksi su slavili s 132-122 kod Warriorsa, a Luka Dončić dobio je dvoboj nad Stephenom Curryjem. Dončić je postigao rekordnih 39 koševa, 14 više od Curryja u njihovom prvom međusobnom srazu ove sezone, pomažući Mavericksima da prekinu niz od dva poraza, dok se niz poraza Golden Statea produžio na tri. Dante Exum ubacio je 19 poena, a Josh Green 18 za Maverickse. Warriorsi su dobili 24 poena od Chrisa Paula, dok je Dario Šarić imao 3 koša, 9 skokova i 4 asista za samo 15 minuta igre.

Timberwolvesi su u derbiju Zapada pobijedili Lakerse s 108-106, a Anthony Edwards zabio je 31 poen za 38 minuta.  Nickeil Alexander-Walker dao je 21 poen s klupe za Minnesotu, koja je ostvarila svoju četvrtu pobjedu u pet utakmica. Mike Conley dodao je 15 poena i sedam asistencija, a Rudy Gobert 13 poena i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Davis predvodio je Lakerse s 33 poena, 17 skokova i osam asistencija. LeBron James je na svoj 39. rođendan završio s 26 poena uz šut 10-za-21.

Tyrese Haliburton postao je prvi igrač u 33 godine koji je postigao uzastopne utakmice s najmanje 20 poena i 20 asistencija kada je vodio Indianu do pobjede nad New Yorkom u Indianapolisu.Haliburton, koji je u četvrtak imao 21 poen i 20 asistencija u 120-104 pobjedi protiv Chicago Bullsa, završio je s 22 poena i 23 asistencije u subotu. On je treći igrač u povijesti NBA lige koji je skupio najmanje 20 poena i 20 asistencija u uzastopnim utakmicama, pridruživši se članovima Kuće slavnih Magicu Johnsonu (18.-19. prosinca 1984.) i Johnu Stocktonu (1.-3. ožujka 1990.). Donte DiVincenzo zabio je rekord karijere od 38 koševa za Knickse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo