KRENULE PRLJAVE IGRICE? / Simon se povukao sa Barićeve liste zbog 'prijetnji': Je li ovo pokušaj 'spina'?

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Izbori u Dinamu glavna su tema, a lista 'Dinamo iznad svih' u utorak je izdala zanimljivo priopćenje

6.2.2024.
19:04
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Krunoslav Simon povukao se sa kandidacijske liste ''Dinamo iznad svih'' na čelu sa njenim nositeljem Ottom Barićem. Kako tvrde na Facebooku, povukao se zbog prijetnji, iako je proslavljeni košarkaš iste demantirao u razgovoru za Sportske novosti.

Image
'DINAMOVO PROLJEĆE' /

Objavljen program 'navijačke liste' za predstojeće izbore na Maksimiru

Image
'DINAMOVO PROLJEĆE' /

Objavljen program 'navijačke liste' za predstojeće izbore na Maksimiru

"Kao što je javnosti poznato za predstojeće izbore za Skupštinu Dinama formirana je kandidacijska lista sa 25+5 kandidata za članstvo u Dinamovom parlamentu, nositelja g. Otte Barića. Od trenutka izlaska informacije o listi pojedinci su izvrgnuti difamacijama i diskvalifikacijama na osobnoj razini, kako u dijelu medija tako i na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opetovano su prijetnje upućene i našem proslavljenom košarkašu te članu naše izborne listu g. Krunoslavu Simonu, zbog čega nas je on danas obavijestio da se zbog zaštite sigurnosti svoje obitelji, iako podržava program, povlači s liste "Dinamo iznad svih" i neće sudjelovati u daljnjem izbornom procesu'', stoji u objavi na Facebooku liste ''Dinamo iznad svih''.

Spominje se u priopćenju na podrugljiv način riječ ''demokracija'' i suptilno prozivanje druge liste na izborima. Zanimljivo, prozivke rade upravo oni koji su godinama bili najveći zagovornici jednoumlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni korisnici popularnog foruma Zona Dinamo iznijeli su informacije iz prve ruke koje su doživjeli prije utakmice Dinama i Gorice: ''Simon je prošli tjedan rekao da će se povući ako se potvrdi da iza liste stoji Krešimir Antolić.Koliko ja znam nikakvih prijetnji nije bilo i bio je šokiran kad je čuo to za Antolića'', napisao je jedan navijač, a špekulacije o tome kako Krešimir Antolić stoji iza liste ''Dinamo iznad svih'' sve su glasnije.

''Kruno je u nedjelju bio na tekmi i prije utakmice je razmijenio mišljenje o listama. Nije imao pojma da se iza udruge i liste DIS krije Krešimir Antolić.Nakon utakmice je rekao da će povući sa liste jer mu to ne treba.Naravno DIS to koristi kako bi ljude koji podržavaju ''Dinamovo proljeće'' prikazao kao huligane i ulicu'', nastavio je isti korisnik, a drugi je dodao: ''Igrom slučaja sam bio u blizini i načuo da mu je pola toga iznenađenje.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se Simon

''S obzirom na nedavna događanja mislim da bi bilo pametno da svi malo stanemo na loptu. Pogođen nekim scenama koje su me kao rođenog Zagrepčanina i iskrenog, velikog dinamovca jako pogodile (tu ne mislim na razgovor ispod zapadne tribine na dan utakmice s Goricom), odlučio sam se povući iz utrke za Skupštinu i nastaviti podržavati naš Dinamo kao i do sad, isključivo kao navijač. Mislim da nam svima klub treba biti ispred interesa jer nas je i ovako svakim danom sve manje. Pozdrav svim iskrenim dinamovcima'', znakovito je bivši hrvatski reprezentativac poručio za SN.

Obzirom da su izbori sve bliže, a demokraciju je jedna strana izborila nakon duge i mukotrpne borbe, nikoga ne iznenađuje što bi neki mogli posegnuti za raznim pokušajima spinanja u javnom prostoru. Pa ipak, Simon je nebrojeno puta navijao zajedno sa Boysima i ikona je zagrebačkog i hrvatskog sporta, smiješno je i pomisliti da bi mu netko napravio nešto loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo